• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par notikumu attīstību Eiropas Savienības kaimiņu reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2011., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par energoproduktu nodokļiem Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

14.04.2011., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par notikumu attīstību Eiropas Savienības kaimiņu reģionos

12.aprīlī Luksemburgā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē, kuras uzmanības centrā bija notikumu attīstība ES kaimiņu reģionos.

Diskutējot par aktuālo politisko situāciju ES dienvidu kaimiņos, īpaši Lībijā, ministri novērtēja starptautiskās sabiedrības centienus nodrošināt ANO Drošības padomes rezolūciju īstenošanu. Tika uzsvērta nepieciešamība visiem starptautiskajiem partneriem sadarboties un novērtēti 29.marta Londonas konferences rezultāti – Starptautiskās kontaktu grupas izveide. Šī grupa izstrādās politiskās vadlīnijas turpmākajai starptautiskajai rīcībai attiecībā uz ANO Drošības padomes rezolūciju izpildi. Īpaša uzmanība tika pievērsta humānajai situācijai Lībijā un pie tās robežām un riskiem, ko var izraisīt migrācija no konflikta zonām.

Ārlietu ministri diskutēja par situāciju Kotdivuārā, kur bruņoto sadursmju un nemieru rezultātā pēdējo mēnešu laikā ir gājuši bojā simtiem civiliedzīvotāju. Ministri novērtēja Kotdivuāras prezidenta samierināšanas politiku, izteica gatavību sniegt humāno palīdzību un atbalstīt ilgtermiņa attīstību valstī.

Ārlietu padomē ministri turpināja diskusiju par politisko situāciju Baltkrievijā. Tika nosodīts 11.aprīļa terorakts un izteikta līdzjūtība cietušajiem. Ministri bija vienisprātis, ka situācija cilvēktiesību jomā pasliktinās. Piedaloties viedokļu apmaiņā par tālākiem ierobežojošiem pasākumiem, Ģ.V.Kristovskis aicināja rūpīgi izvērtēt to potenciālo ietekmi uz Baltkrievijas sabiedrību gan no politiskā, gan ekonomiskā viedokļa. Tāpat ministrs uzsvēra, ka, vērtējot šo pasākumu piemērošanu, ir jāņem vērā Baltkrievijas ekonomiskās darbības sasaiste ar ES kaimiņvalstīm reģionā, to skaitā Latviju.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri izvērtēja šā gada marta Eiropadomes rezultātus un turpmāko darbību. Ministri pieņēma secinājumus par ES stratēģiju Donavas reģionam, kuru paredzēts apstiprināt 24.jūnija Eiropadomē. Pirmā ES makroreģionu stratēģija tika izstrādāta Baltijas jūras reģionam, un tās pirmo gadu īstenošanas pieredze tiks izvērtēta ES Polijas prezidentūras laikā šā gada rudenī.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!