• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2011., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par mazo un vidējo uzņēmēju attīstību

Vēl šajā numurā

15.04.2011., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti ASV

13.aprīlī Vašingtonā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar ASV aizsardzības ministru Robertu Geitsu (attēlā) un pārrunāja militāri ekonomiskos jautājumus, to skaitā iespēju vairāk iesaistīt Latvijas uzņēmumus ASV spēku Afganistānā apgādē, veicot vietējos iepirkumus.

R.Geitss pateicās par Latvijas ieguldījumu starptautiskajā operācijā Afganistānā un nemilitāro kravu tranzītā uz Afganistānu, nodrošinot loģistikas atbalstu Ziemeļu izplatīšanas tīklā. A.Pabriks savukārt atzinīgi novērtēja līdzšinējo abu valstu bruņoto spēku sadarbību un pateicās par ASV sniegto atbalstu, nodrošinot Latvijas kontingentu Afganistānā ar nepieciešamo ekipējumu.

Tāpat abi ministri apsprieda ASV plānus pārskatīt Eiropā izvietotos ASV spēkus. A.Pabriks pauda cerību, ka šie plāni nemazinās ASV klātbūtni Baltijas reģionā.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī situācija Tuvajos austrumos un Baltkrievijā, kā arī NATO sadarbību ar Kaukāza un Centrālāzijas valstīm.

A.Pabriks tikās arī ar ASV Pārstāvju palātas senatoriem Džonu Šimku un Karlu Levinu, kurus iepazīstināja ar Latvijas aizsardzības sistēmas reformu pieredzi budžeta konsolidācijas apstākļos. Senatori pauda izpratni par nepieciešamību ekonomiskās krīzes laikā samazināt aizsardzības sistēmas budžetu, tomēr izteica cerību, ka tuvākajos gados tas atkal pieaugs, veicinot aizsardzības sistēmas attīstību.

Ministrs izteica atzinību par NATO nodrošināto Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu un informēja par Baltijas valstu vēlmi turpināt šo projektu arī pēc 2014.gada.

Puses tāpat pārrunāja Vašingtonas līguma 5.panta sniegtās drošības garantijas un nepieciešamību organizēt kopīgas mācības un manevrus, lai valstu bruņotie spēki attīstītu sadarbības spējas.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Foto: Gatis Dieziņš, RJC

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!