• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par mazo un vidējo uzņēmēju attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2011., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties oficiālā vizītē Vatikāna valstī 13.–15.aprīlī un tiekoties ar pāvestu Benediktu XVI un Vatikāna valsts sekretāru

Vēl šajā numurā

15.04.2011., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par mazo un vidējo uzņēmēju attīstību

“Eiropas Savienībā šobrīd jāīsteno tāda politika, kas nodrošinātu ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi Eiropā, radītu jaunas darba vietas un celtu ES kopējā tirgus konkurētspēju. Ņemot vērā mazo un vidējo komersantu īpatsvaru Latvijas un ES tautsaimniecības struktūrā, pastiprināti jāsekmē to inovatīva attīstība, atceļot dažādas administratīvās barjeras, radot vienkāršākus darbības nosacījumus un nepieciešamos atbalsta instrumentus,” 13.aprīlī Budapeštā notikušajā neformālajā Eiropas Savienības Konkurētspējas ministru padomes sanāksmē uzsvēra Latvijas ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Ungārija kā ES prezidējošā valsts 13.aprīlī bija aicinājusi ES Konkurētspējas ministru padomi uz ES dalībvalstu diskusiju par mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības perspektīvām, īpašu uzmanību pievēršot inovatīvas uzņēmējdarbības atbalstam, kā arī nosacījumiem, lai šādi uzņēmumi spētu sekmīgi attīstīt savu darbību arī starptautiski.

A.Kampars, paužot Latvijas pozīciju, norādīja, ka šobrīd ir izveidoti MVU darbībai un konkurētspējas stiprināšanai labvēlīgi nosacījumi, taču to efektīva izmantošana būs atkarīga no katras dalībvalsts spējas tos kvalitatīvi ieviest. Latvijai atbalstāma būtu EK iniciatīva izveidot MVU sūtņus, kas paustu pārstāvētās dalībvalsts viedokli ES institūcijām par MVU patiesajām vajadzībām. MVU sūtņu darbība sniegtu papildu stimulu uzņēmējdarbības vides sakārtošanai.

Tāpat EK jāturpina darbs pie administratīvā sloga samazināšanas un jāveic detalizēta analīze, kā jaunais regulējums ietekmēs MVU turpmāko darbību, kā arī jānodrošina valsts pārvaldes e-pakalpojumu plašāka pieejamība. A.Kampars uzsvēra, ka e-pakalpojumiem jābūt vienotiem visā ES, lai MVU, strādājot jebkurā no dalībvalstīm, varētu iegūt saprotamu informāciju par jebkuru to darbību regulējošo jautājumu, kā arī saņemt attiecīgus pakalpojumus.

Diskusijas noslēgumā ES dalībvalstis vienojās, ka ir svarīgi ES MVU politikā vadīties pēc lietpratīguma principa – veidot MVU darbības regulējumu tādu, kas iespējami samazinātu normatīvo aktu ietekmi uz uzņēmēju izmaksām un radītu iespējami plašākas iespējas piesaistīt investīcijas. Tādējādi likumdošanai jābūt saprotamai un paredzamai, sistēmai jābūt atklātai un godīgai, kuras pamatā ir cieša sadarbība starp valsts institūcijām, biznesa pārstāvjiem, nevalstisko organizāciju sektoru un vietējām pašvaldībām, kā arī starptautiskajām institūcijām.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!