• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kataras vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzdalību tradicionālajās Juristu dienās

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kataras vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 12.aprīlī, tiekoties ar Kataras Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hādī Nāsiru Mansūru Halīlu Alhadžrī, apliecināja Latvijas atvērtību Kataras investīcijām.

Pārrunājot Latvijas un Kataras sadarbības iespējas ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija kā maza, atvērta ekonomika ir ieinteresēta Kataras investīcijās. Latvija īpaši ir ieinteresēta investīcijās nozarēs ar augstu pievienoto vērtību, piemēram, farmācijā.

A.Klementjevs arī rosināja strādāt pie Latvijas un Kataras līgumtiesiskās bāzes veidošanas. Puses bija vienisprātis, ka atbilstošu divpusējo līgumu sagatavošana un parakstīšana kļūs par stabilu pamatu daudz aktīvākai abu valstu sadarbībai ekonomikā, izglītībā, tūrismā, sportā, kā arī citās jomās.

Kā sarunā skaidroja vēstnieks, Katara intensīvi strādā pie savas ekonomikas dažādošanas un valsts infrastruktūras attīstīšanas, pakāpeniski samazinot dabasgāzes un naftas eksporta īpatsvaru valsts tautsaimniecībā. Tādēļ Katara daudzviet pasau­lē veic plašas investīcijas.

Kataras rīcībā ir aptuveni 130 miljardus ASV dolāru liels īpašs investīciju fonds, no kura līdzekļi tiek investēti arī pašas Kataras infrastruktūrā, jaunu ceļu un sabiedrisko būvju celtniecībā, darīja zināmu vēstnieks. Kā piemēru viņš minēja jaunu stadionu celtniecību Pasaules futbola čempionātam, kas 2022.gada notiks Katarā. Šajos projektos labas iespējas piedalīties ir arī būvniekiem un uzņēmējiem no citām valstīm, tostarp Latvijas, uzsvēra vēstnieks.

Tikšanās gaitā tika skarta arī aktuālā situācija Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos. A.Klementjevs atzinīgi vērtēja Kataras aktīvo un izsvērto pozīciju humāno krīžu risināšanā reģionā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!