• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Tukuma novada uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizsardzības ministra darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Tukuma novada uzņēmējiem

15.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Tukuma novada reģionālās vizītes ietvaros apmeklēja darba apģērba ražotāju “Sakta Tukums”, siltumkatlu un iekārtu ražotāju “Komforts” un “Jaunpils pienotavu”. Pēc ražotņu apskates un sarunām ar Tukuma uzņēmējiem premjers atzina: “Šobrīd Tukuma uzņēmēji aktīvi meklē un izmanto produktu eksporta iespējas. Tāpat kompānijas veiksmīgi realizē struktūrfondu projektus un piesaista investīcijas. Taču viens no kavējošiem faktoriem papildu attīstībai un izaugsmei ir kvalificēta darbaspēka trūkums.”

Tikšanās laikā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedriem un Tukuma uzņēmējiem klātesošie pārrunāja investīciju un inovāciju programmu ieviešanu, struktūrfondu apguvi ražotņu attīstībai, valsts atbalsta politiku Latvijas ražojošajiem un eksportējošajiem uzņēmumiem, Tukuma lidostas būvniecību, jautājumus, kas saistīti ar valsts vidēja termiņa nodokļu politiku. Uzņēmēji aktualizēja jautājumu par kvalificēta darbaspēka trūkumu, piemēram, inženiertehniskiem darbiniekiem, aicinot stiprināt vispārējās un profesionālās izglītības kvalitāti un elastību atbilstošu speciālistu sagatavošanā. Kopumā diskusijas laikā izskanēja prognoze, ka šogad kompāniju apgrozījums atgriezīsies pirmskrīzes rādītāju līmenī.

V.Dombrovskis pauda gandarījumu par atklāto sarunu un reģionālās problemātikas pārrunāšanu. “Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētais formāts bija ļoti veiksmīgs un izmantojams arī turpmāk,” atzina Ministru prezidents.

“Jaunpils pienotavas” apmeklējuma laikā V.Dombrovskis tikās ar uzņēmuma īpašnieku – zemnieku kooperatīva “Piena ceļš” pārstāvjiem, kas apvieno gandrīz 100 biedrus. Zemnieki norādīja, ka 2008. un 2009.gadā tā sauktās piena krīzes laikā zemnieku izdzīvošanu nodrošināja uzņēmuma cenu politikas stabilitāte un pat finansiālais atbalsts atsevišķiem kooperatīva biedriem. Šobrīd uzņēmums strādā pie rūpnīcas rekonstrukcijas par 3,9 miljoniem latu (t.sk. 1,7 miljoni latu struktūrfondu līdzfinansējuma), kas pēc projekta realizācijas radīs vairākus desmitus jaunu darba vietu. Premjers uzteica zemnieku paveikto ražošanas attīstībā un eksporta veicināšanā.

Sarunas laikā tika aktualizēts jautājums par lauksaimniecības zemju pirkšanas programmas atjaunošanu. V.Dombrovskis apstiprināja, ka jautājums ir valdības darba kārtībā un pašlaik Zemkopības ministrija meklē risinājumu programmas finansēšanai. Savukārt “Sakta Tukums” ražotnes apskates laikā premjers pārrunāja kompānijas realizētos projektus jauniešu nodarbinātības veicināšanai. Uzņēmuma pārstāvji ar gandarījumu atzina, ka daļa no projektā iesaistītajiem jauniešiem rūpnīcā strādā joprojām.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!