• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko aizdevēju pārskata misiju

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti ASV

14.aprīlī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri ģenerālmajoru Gregoriju Vadnaisu un pārrunāja iespēju organizēt ASV uzņēmēju delegācijas vizīti uz Latviju. Aizsardzības ministrs augstu novērtēja šādu iniciatīvu, norādot, ka abu valstu uzņēmēju ciešāka sadarbība var būt stimuls Latvijas ekonomikas izaugsmei pēc piedzīvotajiem lejupslīdes gadiem. Tāpat puses pārrunāja abu valstu veterānu politiku. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks komandierim pateicās par Mičiganas Nacionālās gvardes līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar Zemessardzi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), un puses pārrunāja sadarbības attīstības perspektīvas, piemēram, kopīgas operācijas Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Afganistānā ietvaros.

Ministrs tikās arī ar gvardes karavīriem, kuri kopā ar NBS karavīriem jau piedalījušies kopīgās operācijās Afganistānā, un sniedza prezentāciju par abu valstu karavīru sadarbību. 2008.gadā NBS sāka ciešu sadarbību ar Mičiganas Nacionālo gvardi Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, apmācot Afganistānas Nacionālās armijas karavīrus. Šāda veida sadarbība notika pirmo reizi un bija labs piemērs arī citām NATO valstīm, kas piedalās afgāņu armijas apmācībā. Kopš 1990.gadu sākuma Mičiganas Nacionālajai gvardei cieša sadarbība izveidojusies arī ar Zemessardzi, palīdzot pārskatīt un uzlabot zemessargu apmācību.

Mičiganā ministrs apskatīja Batlkrīkas aviācijas bāzi un iepazinās ar tās nodrošinājumu, savukārt Mičiganas valsts universitātē politikas zinātņu studentiem un mācībspēkiem nolasīja lekciju par Baltijas reģiona attīstības perspektīvām.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!