• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2011., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 14.aprīlī

Vēl šajā numurā

20.04.2011., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

29.aprīlī un 16.maijā Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks pieņemt projektu iesniegumus atbalsta saņemšanai zivsaimniecībā trīs rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos: pasākumā “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” iesniegumus pieņems no 16.maija līdz 16.jūnijam, “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” – no 16.maija līdz 15.decembrim, un “Sociāli ekonomiskie pasākumi” – no 29.aprīļa līdz 15.decembrim.

Pasākuma “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams 3 800 000 latu publiskais finansējums.

Pasākuma mērķis ir modernizēt akvakultūras uzņēmumus un uzlabot to darbību, attīstīt tradicionālās akvakultūras metodes, attīstīt jaunu un īpaši pieprasītu ūdensdzīvnieku sugu audzēšanu, kā arī īstenot tādas akvakultūras metodes, kas būtiski samazina negatīvu ietekmi uz vidi. Uz atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt komersants, zemnieku vai zvejnieku saimniecība.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa MK noteikumiem Nr.240 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos””.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir viens gads no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā, ja tiek veiktas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, un divi gadi no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā, ja tiek veikta būvniecība vai rekonstrukcija.

Pasākuma “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams 700 000 latu publiskais finansējums.

Pasākuma mērķis ir modernizēt zvejas floti, uzlabojot darba un higiēnas apstākļus, energoefektivitāti un drošību uz kuģa, nodrošinot zivju uzglabāšanai atbilstošus apstākļus uz zvejas kuģiem, kā arī samazinot kuģu degvielas patēriņu un palielinot zvejas rīku selektivitāti, bet nepalielinot zvejas kuģa spēju zvejot zivis, tādējādi veicinot ilgtspējīgu un atbildīgu pieejamo zivju resursu izmantošanu. Uz atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt zvejas kuģa īpašnieks, kuram ir spēkā esoša speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kura kuģis zvejo Baltijas jūras (arī Rīgas jūras līča) piekrastē vai aiz piekrastes ūdeņiem, vai tāljūras zvejā.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra MK noteikumiem Nr.845 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte””.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Pasākuma “Sociāli ekonomiskie pasākumi” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams 1 185 000 latu publiskais finansējums.

Pasākuma mērķis ir kompensācijas izmaksa zvejniekiem, kuri strādājuši uz kuģiem, kas nodoti sadalīšanai (tai skaitā sagriešanai metāllūžņos) vai izmantošanai citiem mērķiem (ārpus zvejniecības) normatīvajos aktos par valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta piešķiršanas kārtību zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana” noteiktajā kārtībā. Uz atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt zvejas kuģu apkalpes locekļi (zvejnieki).

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 7.jūlija MK noteikumiem Nr.514 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība kompensāciju maksājumu veidā zivsaimniecības attīstības pasākumam “Sociāli ekonomiskie pasākumi””.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir viena gada laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projektu iesniegumi šajos pasākumos jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, kuru adreses ir atrodamas mājaslapā www.lad.gov.lv. Sīkāka informācija par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļā “Zivsaimniecība”. Projekta iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami Lauku atbalsta dienesta mājaslapā.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!