• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Čehijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2011., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar CVK priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

20.04.2011., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Čehijas Republikā

18.aprīlī tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs un valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis darba vizītē Prāgā (Čehijā) tikās ar Čehijas tieslietu ministru Jiri Pospišilu un iepazinās ar Čehijas tieslietu sistēmas modernizācijas projektiem. A.Štokenbergs atzinīgi novērtēja Čehijas iedzīvotājiem ieviestās elektroniskā pasta adreses, kas tiesām ļauj operatīvi sazināties ar procesa dalībniekiem, tādējādi ietaupot laiku, izdevumus pasta sūtījumiem un citus administratīvos resursus. Šīs valsts pieredze liecina, ka gada laikā ieviestā sistēma ir atmaksājusies un gadā sniedz piecu miljonu eiro ietaupījumu. “Jaunu un modernu risinājumu ieviešana, kas sniedz gan finansiālus ieguvumus valstij, gan paātrina administratīvo procesu gaitu, ir viena no manām darba prioritātēm, tādēļ Čehijas pieredze ir vērtīga un prasa rūpīgāku analīzi,” atzīst tieslietu ministrs.

Čehijas tieslietu ministrs norādīja, ka valsts ekonomiskā situācija ir ierobežojusi iespējas īstenot vairākus investīciju projektus, taču nākamie soļi ir elektroniskā arhīva ieviešana un tiesu sistēmas automatizācija.

Amatpersonas apmeklēja arī Čehijas Augstāko tiesu, lai iepazītos ar Čehijas tiesu sistēmu un tajā veiktajām reformām. Līdzīgi kā Latvija arī Čehija šobrīd strādā pie tiesnešu novērtēšanas sistēmas uzlabošanas, tiesnešu apmācību un kvalifikācijas celšanas pilnveidošanas, līdz ar to puses apsprieda abu valstu pieredzi.

Līdz šim Latvijas un Čehijas tieslietu ministrijas sadarbojušās maksātnespējas tiesību jomā, kā arī izvērsta sadarbība ar Čehijas atbildīgajām institūcijām informācijas apmaiņā valsts valodas politikas jomā, notikusi arī akadēmiskā sadarbība ar zinātniskajām iestādēm (Čehijas Zinātņu akadēmiju, Prāgas Kārļa universitāti, Brno Masarika universitāti u.c.).

Inga Saleniece, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!