• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības norēķinu centrs: Par ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības norēķinu centrs: Par ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni

Veselības norēķinu centrs informē, ka no 1.maija Latvijas iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja ārpus ģimenes ārstu darba laika saņemt medicīniskas konsultācijas un ieteikumus, kā rīkoties akūtu saslimšanu vai hronisku saslimšanu paasinājuma gadījumos, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Konsultācijas iedzīvotājiem sniegs pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi darba dienās no pulksten 18 līdz pulksten 8 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās iedzīvotāji varēs saņemt konsultācijas visu diennakti.

Veselības ministrijas plānotā ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa darbība tiks nodrošināta Sociālās drošības tīkla stratēģijā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros. Ieviešot ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, kas darbojas ārpus ģimenes ārsta darba laika, tiks rasta iespēja iedzīvotājiem sniegt medicīniskas konsultācijas un izglītojošus padomus, kā rīkoties vienkāršāku saslimšanu gadījumos, tādējādi atslogojot neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un slimnīcu uzņemšanas nodaļas.

Konsultācijas iedzīvotājiem tiks sniegtas pēc Latvijas Ģimenes ārstu asociāciju izstrādātiem kritērijiem, lai atpazītu situācijas, kas ir bīstamas pacienta dzīvībai vai veselībai. Ja pēc zvanītāja teiktā ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa operatoram radīsies šaubas par personas veselības stāvokli, zvans tiks pāradresēts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 nebūs paaugstinātas maksas tālrunis. Zvanot no fiksētā tālruņa vai mobilā tālruņa, zvanītājs maksās atbilstoši sava operatora noteiktajiem tarifiem par zvaniem uz fiksēto Rīgas diapazona numuru.

Veselības norēķinu centrs uzsver, ka ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 sniegs konsultācijas par vienkāršām veselības problēmām, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana. Ja ir noticis nelaimes gadījums, pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis, apdraudot veselību vai dzīvību, iedzīvotājiem jāzvana ātrajai palīdzībai pa tālruni 113.

Veselības norēķinu centrs arī atgādina, ka ar jautājumiem par iespējām saņemt valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, par valstī noteiktajām pacientu iemaksām, par līgumattiecībās ar Veselības norēķinu centru esošiem ārstiem un par citiem jautājumiem, kas saistīti ar veselības aprūpes organizēšanas kārtību, iedzīvotāji var zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 darba dienās no 8.30 līdz 17 vai arī ar nepieciešamo informāciju iepazīties mājaslapā www.vnc.gov.lv.

Veselības norēķinu centra informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!