• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra darba vizīti Vašingtonā, ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzlabotām uzņēmumu produkcijas eksporta iespējām

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra darba vizīti Vašingtonā, ASV

No 14. līdz 19.aprīlim Latvijas delegācija uzturējās Vašingtonā, kur piedalījās Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas (PB) pavasara sanāksmēs, kā arī tikās ar vairākām augstu starptautisko institūciju amatpersonām, kas atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējos centienus ekonomikas un finanšu sistēmas sakārtošanā un virzībā uz tālākiem izaugsmes izaicinājumiem un dalību eirozonā.

Finanšu ministrs Andris Vilks norāda: “Svarīgi, ka šīs vizītes laikā ir gūts skaidrs atbalsts mūsu mērķim pievienoties eirozonai, jo ekonomikas sakārtošana atbilstoši eirozonas kritērijiem pirmām kārtām veicina Latvijas ekonomikas un finanšu sistēmas stabilitāti un sniegs mūsu valstij papildu izaugsmes iespējas.”

Kā svarīgākie globālā mēroga izaicinājumi SVF un PB sanāksmēs tika diskutēti nevienmērīgais izaugsmes temps attīstības un attīstītajās valstīs, kā arī nepieciešamība pēc SVF kā uzrauga lomas stiprināšanas, lai nākotnē izvairītos no finanšu krīzes atkārtošanās. Aktīvāka dalībvalstu pilnvarnieku iesaiste SVF jautājumu risināšanā, kā arī SVF īstenoto politiku pārnešana dalībvalstu līmenī tiek uzsvērta kā nākotnē veicamie pasākumi. PB izaicinājums ir nodrošināt nabadzīgo valstu attīstības iespējas, gan mazinot pārtikas preču cenu svārstību ietekmi, gan uzlabojot un efektivizējot pašas bankas darbības ar jaunām, uz rezultātiem vērstām iniciatīvām.

Līdztekus oficiālajām sanāksmēm SVF un PB Latvijas finanšu ministrs A.Vilks piedalījās vairākās divpusējās sanāksmēs, kuru laikā informēja SVF un PB augsta līmeņa amatpersonas par ekonomiskās situācijas uzlabošanos valstī, starptautiskās aizdevuma programmas ceturtās pārskata misijas noslēgšanos un nākotnē paredzamajām strukturālajām reformām, kas kopā ar stingro fiskālo politiku ļauj valstij tiekties uz Māstrihtas kritēriju sasniegšanu un pievienošanos eirozonai 2014.gadā.

Svarīgākās divpusējās tikšanās norisinājās ar PB Eiropas un Centrālās Āzijas viceprezidentu Filipu le Ueru, jauno SVF Eiropas departamenta direktoru Antonio Bordžesu un ASV finanšu sekretāra vietnieku Nīlu Volinu. Sarunu partneri ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegtos makroekonomiskos rādītājus, veiksmīgu pārskata misijas noslēgumu.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!