• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzlabotām uzņēmumu produkcijas eksporta iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lieldienu rītā Dzīvības Dziesmu mūža garumā sadzirdēt ļauts.
Glabāsim Lieldienu sauli sev sirdīs, lai pazūd tumsa, kas dvēseles tirdī!

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzlabotām uzņēmumu produkcijas eksporta iespējām

2011.gada februārī Briselē, kā arī marta beigās Minskā notika Eiropas Komisijas pārstāvju tikšanās ar Muitas ūnijas dalībvalstu valdību pārstāvjiem, kuras laikā panāktas vienošanās divos būtiskos jautājumos, kas uzņēmējiem uzlabos produkcijas eksporta iespējas.

Vienošanās paredz, ka uzņēmums, kurš ir atzīts kravu eksportam uz kādu no Muitas ūnijas dalībvalstīm, šīs kravas drīkst eksportēt arī uz citām Muitas ūnijas dalībvalstīm. Šobrīd katrai no Muitas ūnijas dalībvalstīm ir izveidots savs saraksts ar atzītajiem Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu uzņēmumiem, kuri drīkst importēt kravas tās teritorijā, tomēr ar laiku šie saraksti tiks apvienoti.

Veterināro (veselības) sertifikātu formas, par kurām panākta vienošanās starp ES un kādu no Muitas ūnijas dalībvalstīm, drīkst izsniegt arī kravām, kuras paredzētas eksportam uz citām Muitas ūnijas dalībvalstīm.

Tas nozīmē, ka 25 veterināro (veselības) sertifikātu formas, par kurām šobrīd ir panākta vienošanās ar Krievijas Federāciju, drīkst izsniegt arī kravām, kuras paredzētas eksportam uz Kazahstānu un Baltkrieviju. Šajā gadījumā veterinārajā (veselības) sertifikātā skaidri jānorāda kravas saņēmējs Kazahstānā vai Baltkrievijā. Šis nosacījums būs spēkā līdz brīdim, kad tirdzniecībai ar Muitas ūnijas dalībvalstīm tiks ieviests vienotas formas veterinārais (veselības) sertifikāts.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!