• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompensāciju izmaksu Jēkabpils policistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2011., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Katoļu Baznīcas arhibīskapu

Vēl šajā numurā

26.04.2011., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompensāciju izmaksu Jēkabpils policistiem

Pēc Ministru prezidenta uzdevuma 20.aprīlī Valsts kanceleja ir atradusi juridisku risinājumu, lai Jēkabpils pašvaldība varētu nekavējoties un pēc iespējas ātrāk izmaksāt kompensācijas Jēkabpils traģēdijā cietušajiem policistiem, kuriem līdzekļi nepieciešami rehabilitācijas nodrošināšanai.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis devis uzdevumu Valsts kancelejai 26.aprīļa valdības sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par grozījumiem 2010.gada 21.jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.565, kas paredz iespējas valsts un pašvaldību amatpersonām piešķirt nelaimes gadījumu pabalstus no pašvaldības ziedotiem līdzekļiem.

Atbilstoši plānotajiem grozījumiem, kas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas "Latvijas Vēstnesī", pabalsta apmēru un izmaksāšanas kārtību nosaka attiecīgā pašvaldība.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsver: "Principiāli uzskatu, ka jautājums par kompensāciju izmaksu ir jāatrisina maksimāli operatīvi. Jēkabpils pašvaldībai ir piedāvāts risinājums nodibināt pašvaldības apbalvojumu kompensācijas izmaksai traģēdijā cietušajiem policistiem. Taču, ņemot vērā pašvaldības ierobežotos resursus un to, ka šā risinājuma ieviešana prasīs četrus līdz sešus mēnešus, esmu iekļāvis 26.aprīļa valdības sēdes darba kārtībā jautājumu par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr.565, kas ļaus operatīvi Jēkabpils pašvaldībai izmaksāt kompensāciju cietušajiem policistiem.

Vienlaikus esmu pieprasījis pārskatīt likumu normas, kuru dēļ notika šī kavēšanās, un jau 12.aprīļa valdības sēdē esmu uzdevis Finanšu ministrijai sadarbībā ar Valsts kanceleju izstrādāt nepieciešamos papildinājums likumā "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un manta izšķērdēšanas novēršanu" un papildināt to ar jaunu pantu, ka ziedojums valsts un pašvaldības budžetam nevar tikt uzskatīts par valsts mantas izšķērdēšanu."

Paredzētie grozījumi, kas tiks skatīti 26.aprīlī valdības sēdē, nebūs konfliktā ar likumu "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu", jo minētā likuma 10.pants paredz iespēju ar īpašiem Ministru kabineta noteikumiem paredzēt gadījumus, kad aizliegums dāvināt (ziedot) finanšu līdzekļus un mantu valsts un pašvaldību iestādēm netiek uzskatīts par līdzekļu izšķērdēšanu.

 

Zanda Šadre, Ministru prezidenta preses sekretāra p.i.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!