• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par plašākām iespējām iedzīvotājiem ietekmēt pašvaldību darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2011., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.04.2011., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par plašākām iespējām iedzīvotājiem ietekmēt pašvaldību darbu

Iedzīvotājiem būtu jādod plašākas iespējas ietekmēt pašvaldības un rosināt novada vai pilsētas domes atlaišanu, ja lielākā daļa vēlētāju ir neapmierināti ar tās darbu, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs 20.aprīlī tikās ar Jelgavas novada iedzīvotāju pārstāvjiem, kuri savākuši parakstus pret Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni. Normatīvie akti patlaban neparedz iespēju atbrīvot domes priekšsēdētāju vai pašvaldības domi pēc vēlētāju iniciatīvas neuzticības vai pieļautu pārkāpumu dēļ.

Ministrs uzskata, ka Jelgavas novada pašvaldības gadījums norāda uz nepieciešamību meklēt juridiskus instrumentus, kā iedzīvotājiem dot plašākas iespējas ietekmēt pašvaldību darbu ne vien reizi četros gados vēlēšanās, bet arī ievēlētās pašvaldības domes pilnvaru termiņa laikā.

Tādēļ ministrs Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā rosinās diskusiju par iespējamiem grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", lai paredzētu regulējumu pašvaldības domes atlaišanai arī pēc iedzīvotāju iniciatīvas.

"Arī pašvaldību deputāti ir tautas vēlēti, un viņiem ir jāuzņemas atbildība par savu darbu sabiedrības priekšā," uzskata R.Vējonis.

 

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!