• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Satversmes tiesas tiesnešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2011., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Moldovā

Vēl šajā numurā

29.04.2011., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Satversmes tiesas tiesnešiem

28.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri un Satversmes tiesas tiesnešiem. Tikšanās laikā Ministru prezidents iepazinās ar tiesas aktualitātēm, tiesas spriedumiem, kas pasludināti šogad un pērn, tiesas budžetu, starptautisko sadarbību un citiem jautājumiem.

Ministru prezidents pauda arī savu viedokli par atsevišķiem Satversmes tiesas spriedumiem, kas pēdējo gadu laikā ir bijuši aktuāli valsts pārvaldes darbā un ietekmējuši valdības rīcību.

Abas puses panāca vienošanos: lai nodrošinātu kvalitatīvu valdības pārstāvniecību Satversmes tiesas procesos un tiesas spriedumus izpildītu atbilstoši Satversmei, Ministru kabinets pilnveidos sadarbību ar Satversmes tiesu. Lai gan jau pašreizējais normatīvais regulējums paredz, ka Ministru kabineta pārstāvību Satversmes tiesā (arī tiesas sēdēs) nodrošina atbildīgā ministrija un Valsts kanceleja, savukārt atbildes raksta juridisko argumentāciju sagatavo Valsts kanceleja, kas koordinē un kontrolē Satversmes tiesas spriedumu izpildi, tikšanās laikā tika atbalstīta Satversmes tiesas ideja kā efektīvu risinājumu izmantot Satversmes tiesas sadarbību ar Valsts kanceleju tajos gadījumos, kad lieta Satversmes tiesā netiek ierosināta, taču, kā konstatējusi Satversmes tiesa, praksē izvirzītā pieteikumā norādītā problēma pastāv. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, kas daudzas no šīm problēmām valsts pārvaldes ietvaros tiktu atrisinātas daudz operatīvāk.

Sarunas laikā V.Dombrovskis arī saņēma tiesas priekšsēdētāja aicinājumu piedalīties rudenī paredzētajā Satversmes tiesas ikgadējā konferencē par konstitucionālajām tiesībām.

Noslēdzot tikšanos, Ministru prezidents tiesnešiem vēlēja veiksmi darbā un pauda pārliecību par sekmīgu turpmāku sadarbību.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!