• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra darba vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2011., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šveices sadarbības programmas īstenošanu

Vēl šajā numurā

29.04.2011., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra darba vizīti Polijā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 27.aprīlī darba vizītē apmeklēja Poliju, lai iepazītos ar šīs valsts pieredzi nozīmīgu enerģētikas infrastruktūras projektu, to skaitā sašķidrinātās dabasgāzes termināļa, izbūves īstenošanā.

Ministrs kopā ar AS "Latvenergo" pārstāvjiem apmeklēja sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecības vietu Polijas pilsētā Švinouščē.

"Šādi infrastruktūras objekti nākotnē energoresursu piegādē nodrošinās konkurenci, kas savukārt dos iespēju iedzīvotājiem saņemt enerģiju par konkurētspējīgu cenu. Ņemot vērā, ka tuvākajās nedēļās ir jāpieņem stratēģisks lēmums par reģionālā sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūves vietu kādā no Baltijas valstīm, un apzinoties Latvijas priekšrocības kā izdevīgākajai termināļa dislokācijas vietai, mums ir svarīgi laikus apzināt citu valstu pieredzi šādu projektu īstenošanā. Termināļa izbūve ir būtiska, lai izbeigtu mūsu enerģētisko atkarību no viena dabasgāzes piegādātāja, un šā mērķa sasniegšanai gan politiskajā, gan citos līmeņos vajadzīga saskaņota un izlēmīga rīcība," pēc vizītes norādīja A.Kampars.

Jau ziņots, ka 2010.gada decembrī Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadītā Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padome uzdeva AS "Latvenergo" veikt sākotnējo izpēti par sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izbūvi Latvijā. Līdzīgi kā Polijas pilsētā Švinouščē, reģionālā termināļa projekta īstenošanai Baltijā ir plānots līdzfinansējums no Eiropas Savienības.

Enerģētikas jautājumi un abu valstu stratēģiska sadarbība šajā jomā tika akcentēti arī, ekonomikas ministram A.Kamparam tiekoties ar Polijas premjerministra vietnieku, ekonomikas ministru Valdemāru Pavlaku. Ministri atzina, ka infrastruktūras attīstība ir nozīmīga, veidojot vienotu Eiropas Savienības enerģētikas tirgu un likvidējot izolētās "enerģētikas salas", kāds pašlaik ir Baltijas reģions.

Pārrunājot Latvijas un Polijas divpusējo ekonomisko sadarbību, ministri vienojās tuvākajā laikā Varšavā organizēt biznesa forumu uzņēmēju kontaktu sekmēšanai, kā arī uzsvēra mazo un vidējo uzņēmumu nozīmi ekonomikas stimulēšanā un atzina nepieciešamību intensīvi aizstāvēt to intereses Eiropas Savienības līmenī, lai mazinātu šķēršļus to darbībai vienotā tirgū.

Polija uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, tai skaitā Eiropas Savienības vienotā tirgus principu veicināšanu un finanšu pieejamību uzņēmējdarbībai, izvirzījusi par prioritātēm periodam, kad tā šā gada otrajā pusē kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. A.Kampars sarunā norādīja, ka Latvija atbalsta šīs Polijas izvirzītās prioritātes.

Darba vizītē Polijā ekonomikas ministrs A.Kampars piedalījās arī Baltijas biznesa forumā "Eiropa: ziemeļi, austrumi – bizness bez robežām".

 

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!