• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai piena straume Latvijā atrod tirgus krastu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1999., Nr. 86/87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai piena straume Latvijā atrod tirgus krastu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.03.1999., Nr. 86/87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai piena straume Latvijā atrod tirgus krastu

Aigars Kalvītis, Saeimas deputāts, — "Latvijas Vēstnesim"

K.JPG (18618 BYTES) Foto: Aigars Eglīte

Šodien, 19.martā, notiek Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) 5. kongress, lai spriestu par pagājušā un šā gada aktuālākajām problēmām nozarē un tirgū. Turklāt tiek vēlēts jauns Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs, par kuru daudzus gadus strādājis tagadējais Saeimas deputāts Aigars Kalvītis. Uz šo amatu kandidē bijušais akciju sabiedrības "Tukuma piens" prezidents Jānis Skvarnovičs, kurš jau tagad vairākus mēnešus pilda LPCS valdes priekšsēdētāja pienākumus.

— Lielākās grūtības piensaimniekiem rada piena produktu eksports. Kā tās varētu novērst?

— Kopš 1998. gada Krievijas krīzes, kas bija turpinājums Dienvidaustrumāzijas krīzei, un šā gada Brazīlijas krīzes, konkurence ir acīm redzami palielinājusies. Piena produktu cenas salīdzinājumā ar 1997. gadu ir kritušās vismaz par 30 procentiem. Īpaši zemas cenas tagad ir sieram. Ja mēs savus piena produktus varētu pārdot tikai savā iekšējā tirgū, problēmu nebūtu, jo mūsu tirgus tomēr ir aizsargāts. Tā kā mums apmēram 30 procenti piena produktu jāpārdod eksporta tirgū, mēs ar veselu grupu piena produktu esam nokļuvuši pasaules tirgus konkurences spīlēs.

Jau pagājušajā gadā cenu krituma dēļ cietām milzīgus zaudējumus. Pašlaik, kaut arī vēl ir ziema, produktu cenas turpina kristies. Krievija no Latvijas reāli nepērk neko. Katru mēnesi ir iespējami tikai daži tirdznieciski darījumi. Turpretī Eiropas Savienības (ES) kvotas mēs esam jau izpildījuši.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!