• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas vēstnieces vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojumi

Par Viktora Jakovļeva deputāta pilnvaru apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas vēstnieces vizīti Saeimā

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis 15.aprīlī, tiekoties ar Spānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Konsuelu Femeniju, pārrunāja aktuālus Eiropas Savienības (ES) darba kārtības jautājumus.

Runājot par nepieciešamību reformēt ES kopējo lauksaimniecības politiku, I.Lieģis uzsvēra, ka Latvijas lauksaimnieki saņem vismazākos tiešmaksājumus no visu dalībvalstu zemniekiem. Tādēļ Latvija vēlas, lai kopējā lauksaimniecības politika būtu taisnīga un milzīgā tiešmaksājumu starpība tiktu samazināta. I.Lieģis arī uzsvēra, ka Latvija iestājas pret jauna pārejas perioda noteikšanu šajā jomā.

Vēstniece sarunā atzina, ka Spānija varētu atbalstīt Latvijas argumentāciju par nepieciešamību izlīdzināt tiešmaksājumus. Spānijas zemnieki nav starp lielākajiem ES lauksaimniecības maksājumu saņēmējiem.

Komisijas priekšsēdētājs darīja zināmu, ka Latvija eirozonai pievienoties iecerējusi 2014.gadā. Mūsu valsts iestājas par taisnīgu formulu izmantošanu, lai aprēķinātu iemaksas eiro stabilitātes mehānismā. I.Lieģis apliecināja Latvijas ieinteresētību piedalīties diskusijās par eiro stabilitātes mehānisma izveidi.

Pārrunājot ES jaunā daudzgadu budžeta veidošanu, I.Lieģis akcentēja Latvijas nostāju par nepieciešamību arī turpmāk saglabāt finansējumu ES kohēzijas politikai. Puses bija vienisprātis, ka Eiropas Kohēzijas fondam arī turpmāk jāatbalsta mazāk attīstītie ES reģioni. Vēstniece apliecināja, ka Spānija labprāt nodotu Latvijai savu pieredzi kohēzijas finansējuma apgūšanā.

Tāpat sarunā tika skarta aktuālā situācija Ziemeļāfrikā, tostarp karadarbība Lībijā. Vēstniece skaidroja savas valsts nostāju Lībijas konfliktā, akcentējot nepieciešamību nodrošināt Arābu valstu līgas atbalstu.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!