• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beninas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Malaizijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beninas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 19.aprīlī tikās ar Beninas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Arleti Danjonu-Vinjikēnu, kura Latvijā bija ieradusies akreditācijas vizītē.

"Mūsdienu globalizētajā pasaulē arī dažādos kontinentos esošas valstis nav savstarpēji izolētas. Lai cik drošā un stabilā politiskajā un ekonomiskajā sistēmā mēs dzīvotu, nedrīkstam izlikties, ka mūs neskar notiekošais citviet pasaulē," tikšanās sākumā uzsvēra Saeimas priekš­sēdētāja.

S.Āboltiņa akcentēja Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ieinteresētību notiekošajā Āfrikas kontinentā. "Dažādus ar Āfrikas valstīm sniegtās ES palīdzības politiku saistītus jautājumus vairākkārt esmu pārrunājusi ar manu tautieti, Eiropas Savienības attīstības politikas komisāru," apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. Tāpat S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā aktīvi darbojas deputātu grupa "Eiropas parlamentārieši Āfrikai".

Pārrunājot iespējas aktivizēt abu valstu attiecības, Saeimas priekšsēdētāja līdzās ekonomikai kā otru perspektīvāko sadarbības jomu minēja kultūru. "Tieši kultūra vislabāk palīdz veidot cilvēciskos kontaktus starp tautām, jo tai nav nepieciešams tulkojums un papildu paskaidrojumi," teica S.Āboltiņa, iepazīstinot ar iespējām, ko 2014.gadā sniegs Rīgas kļūšana par Eiropas Kultūras galvaspilsētu.

Arī vēstniece akcentēja cilvēcisko kontaktu lomu valstu attiecību veidošanā. Kā interesantu abas valstis vienojošu faktu vēstniece minēja, ka Āfrikas izcelsmes Latvijas iedzīvotājus pārstāvošās Afrolatviskās asociācijas valdes priekšsēdētājs Alans Zodeougans ir dzimis tieši Beninā.

Ar vēstnieci tikās arī Saeimas deputātu grupas "Eiropas parlamentārieši Āfrikai" priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Puses bija vienisprātis, ka tieši starptautiskā asociācija "Eiropas parlamentārieši Āfrikai" ir labs sadarbības formāts attiecību veidošanai starp Beninu un Eiropas valstīm, tostarp Latviju.

Karjeras diplomāte A.Danjona-Vinjikēna strādājusi Beninas vēstniecībā Krievijā, Ķīnā un Francijā, kā arī ieņēmusi dažādus amatus Beninas Republikas Ārlietu ministrijā. Vēstniece pastāvīgi rezidē Kopenhāgenā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!