• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV veikto triecienu starptautiskajam terorismam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas premjerministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV veikto triecienu starptautiskajam terorismam

Atzinīgi vērtējam ASV atbildīgo dienestu veikto operāciju, kuras rezultātā nogalināts "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens. Šim solim ir liela simboliska nozīme, tas ir jāuzskata par būtisku triecienu "Al Qaeda", un tam ilgtermiņā jāmazina starptautiskā terorisma draudi pasaulē. Līdz ar O.bin Ladena iznīcināšanu ir iedragāta viena no ietekmīgākajām terorisma organizācijām. O.bin Ladens ir atbildīgs par tūkstošiem civiliedzīvotāju dzīvību, un šie noziegumi nevarēja palikt nesodīti.

Apsveicam ASV administrāciju, kuras konsekventā rīcība ir vainagojusies ar panākumiem. Tā ir ievērojama brīvās pasaules morālā uzvara pār spēkiem, kas apdraud brīvu un demokrātisku attīstību pasaulē. Tas skaidri apliecina un pauž vēstījumu, ka starptautiskā terorisma noziedzīgie nodarījumi nepaliek nesodīti. Ir vēlreiz jāatgādina, ka šī ir cīņa pret starptautisko terorismu un tai nav starpreliģiska vai starpetniska rakstura. Terorisms ir viens no nopietnākajiem globālās drošības draudiem.

Latvija un starptautiskā sabiedrība arī turpmāk nopietni strādās, lai sekmētu terorisma novēršanu un apkarošanu. Uzskatām, ka šo panākumu ir veicinājis arī sabiedroto, tai skaitā Latvijas militāro spēku, ieguldījums Afganistānā, kas sekmējis teroristisko spēku ierobežošanu reģionā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!