• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta un Romas katoļu Baznīcas arhibīskapa sarunu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1999., Nr. 86/87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reliģiskajām kustībām un sabiedrības drošību

Vēl šajā numurā

19.03.1999., Nr. 86/87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta un Romas katoļu Baznīcas arhibīskapa sarunu

Vakar, 18.martā, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Romas katoļu Baznīcas arhibīskapu Jāni Pujatu, lai pārrunātu Baznīcai nozīmīgus jautājumus.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika veltīta Aglonas jautājumiem, kas skar gan Aglonas katoļu ģimnāzijas darbības atsākšanu, gan Aglonas bazilikas turpmāko restaurāciju un neatliekamos remontdarbus kristiešu svētvietas un baroka stila arhitektūras piemineklī.

Romas katoļu Baznīcas vadības pārstāvji izteica apņēmību jau šī gada septembrī uzsākt Aglonas katoļu ģimnāzijas darbu, jo Latvijas tiesas visaugstākajā instancē atzinušas katoļu baznīcas tiesību atjaunošanu uz šo īpašumu, kurā līdz šim saimniekojusi Aglonas internātģimnāzija.

Lai katoļu ģimnāzija rudenī varētu sākt darbu, nepieciešams Izglītības un zinātnes ministrijas atbalsts virknē formalitāšu skolas statusa maiņai. J.Pujāts uzsvēra, ka skolas turpmākajai darbībai netiek prasīts budžeta finansējuma palielinājums, kā arī skolēniem tiek saglabāta iespēja izvēlēties starp ticības mācību vai ētiku. Ministru prezidents apliecināja savu atbalstu šādai pieejai un stingrai tiesas lēmumu ievērošanai.

Sarunā skarts arī Aglonas bazilikas turpmākā remonta jautājums, kuras gaitā abas puses pauda vienotu uzskatu, ka galvenais ir svētceļnieku un bazilikas apmeklētāju drošības garantēšana, lai masveida pasākumos bazilikas tehnisko nepilnību dēļ nenotiktu nelaimes gadījumi un neciestu cilvēki. Ministru prezidents un katoļu baznīcas galva vienojās, ka šo problēmu jāsāk risināt laikus, jo 2000.gadā vairāki kristiešu masu pasākumi notiks tieši Aglonas bazilikā.

Sarunā skarti arī kristīgās izglītības un kristīgās morāles nozīmes jautājumi.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!