• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par uzņēmējdarbības stimulēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbaspēka kustību un kvalifikāciju

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par uzņēmējdarbības stimulēšanu

"Pašreizējos ekonomiskajos apstākļos, kad Latvija sāk atgūties no krīzes, Ekonomikas ministrijas prioritāte ir radīt tādu uzņēmējdarbības vidi, kas ir labvēlīga jaunu uzņēmumu veidošanai, ražošanas jaudas palielināšanai, investīciju piesaistei un stimulē uzņēmējus radīt jaunas darba vietas, tādējādi mazinot bezdarba līmeni," tā norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Ministrs uzskata, ka būtiski ir veidot sabiedrības viedokli par labu legālai uzņēmējdarbībai, kas ievēro augstus sociālās atbildības standartus.

Ministrs uzsver: "Nozīmīga ir ikviena uzņēmējdarbības iniciatīva. Lai ekonomiskās krīzes apstākļos mudinātu iedzīvotājus nebūt pasīviem, bet ienākumu un dzīves līmeņa nodrošināšanai sākt savu uzņēmējdarbību, pēc Ekonomikas ministrijas iniciatīvas ir ieviesta un sekmīgi darbojas mikrouzņēmumu atbalsta programma, kas devusi iespēju tūkstošiem aktīvu un darboties gribošu Latvijas iedzīvotāju uz būtiski atvieglotiem un izdevīgiem nosacījumiem kļūt par uzņēmējiem un radīt darbu gan sev, gan līdzcilvēkiem."

Apzinoties, ka Latvija no krīzes spēs atgūties tikai ar mērķtiecīgu rīcību un produktīvu darbu, Ekonomikas ministrija 2009.gada vidū, kad valsts bija tuvu bankrotam, par galveno uzdevumu noteica – padarīt Latvijas ekonomiku "gudrāku" un orientētu uz eksportu, nevis iekšējo patēriņu.

Eksporta veicināšana un uzņēmējdarbības, īpaši prioritāro nozaru – pārtikas rūpniecības, kokapstrādes, ķīmiskās rūpniecības, elektrisko un optisko iekārtu ražošanas, mašīnbūves un metālapstrādes, kā arī uz eksportu orientēto pakalpojumu nozaru, t.sk. transporta un loģistikas, tūrisma, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, atbalsts ir mainījis ekonomikas struktūru.

Ministrs norāda: "Ekonomikas dzinējspēki ir mainījušies vietāmiekšzemes kopproduktā būtiski palielinājies eksporta īpatsvars un eksporta apjoms pārsniedz pat pirmskrīzes līmeni. Pašlaik Latvijas ekonomika ceturksni pēc ceturkšņa uzrāda augšupejošu līkni un konsekventi tiek paaugstināts valsts kredītreitings, kas dos iespēju vietējiem uzņēmējiem saņemt kredītresursus par zemāku cenu un konkurēt ārējos tirgos, tādējādi sekmējot Latvijas tautsaimniecības izaugsmi un tautas labklājību."

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!