• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2014.gadā plānoto aizsardzības budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2011., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu piedalīties "Jauniešu Saeimā"

Vēl šajā numurā

05.05.2011., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2014.gadā plānoto aizsardzības budžetu

Plāni 2014.gadā Latvijas aizsardzības jomai atvēlēt tikai 0,7 procentus no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) var atstāt ļoti negatīvu ietekmi uz valsts bruņotajiem spēkiem, uzskata Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis, kurš ir arī NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs.

Uzmanību nepieņemami mazajam aizsardzības finansējumam I.Lieģis vērsa 27.aprīlī Saeimas Eiropas lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas kopsēdē, kurā tika izskatīta Latvijas Konverģences programma. Programmai pievienotie pielikumi ar valdības izdevumu funkciju sadalījumu ataino pakāpenisku aizsardzības finansējuma samazināšanu, 2014.gadā šai jomai atvēlot vairs tikai 0,7 procentus no IKP. Finanšu ministrs Andris Vilks sēdē akcentēja, ka tie pagaidām ir tikai aptuveni skaitļi.

"Ja tiktu pieņemts lēmums valsts aizsardzībai piešķirt tikai 0,7 procentus no iekšzemes kopprodukta, tam būtu patiesi katastrofāla ietekme uz mūsu bruņotajiem spēkiem," uzskata I.Lieģis. "Jau patlaban mēs NATO prasīto 2 procentu vietā aizsardzībai atvēlam vien 1,1 procentu. Ar 0,7 procentiem mēs nevarēsim pildīt savas saistības kā NATO dalībvalsts," uzsvēra komisijas priekšsēdētājs. Kā pozitīvu piemēru I.Lieģis minēja Igauniju, kura aizsardzības jomai jau tagad spēj novirzīt 2 procentus no IKP.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!