• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem Eiropas Transporta tīkla papildināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2011., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par valsts zāļu kompensāciju un cīņu pret smēķēšanu

Vēl šajā numurā

06.05.2011., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem Eiropas Transporta tīkla papildināšanai

Eiropas Komisijas (EK) Transporta un Mobilitātes ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Matiass Ruete atzinīgi vērtē Latvijas priekšlikumus Eiropas Transporta tīkla (TEN-T) papildināšanai.

Līdz ar to TEN-T visaptverošajā tīklā varētu tikt iekļauti šādi papildinājumi: autoceļa E77 posms Inčukalns–Veclaicene (Pleskavas virzienā), autoceļa savienojums Liepāja–Rucava (Lietuvas virzienā), dzelzceļa savienojums Daugavpils–Kurcums, Ventspils un Liepājas reģionālās lidostas, kā arī ātrvilcienu projekti Rail Baltica un ātrgaitas vilciens Rīga–Maskava, kļuvis skaidrs pēc satiksmes ministra Ulda Auguļa un Satiksmes ministrijas pārstāvju vizītes Briselē, kas notika 2.maijā. Vizītes galvenais mērķis bija diskutēt par TEN-T tīkla pārskatīšanas procesa gaitu un paust Latvijas nostāju par tīkla papildināšanas prioritātēm.

Taču TEN-T pamattīklā, visticamāk, varētu netikt iekļauta Liepājas osta un tās autoceļu un dzelzceļa savienojumi, tos atstājot tikai visaptverošajā tīklā, jo EK pamattīkla ostām ir izvirzījusi kritēriju sasniegt 1% no kopējā Eiropas Savienības (ES) pamattīkla ostu apgrozījuma gadā, kas būtu nedaudz vairāk nekā 24 miljoni tonnu gadā. Latvija ir piedāvājusi TEN-T tīklā iekļaut Liepājas, Rīgas un Ventspils ostas un to autoceļus un dzelzceļu savienojumus ar Krieviju un Baltkrieviju, Rīgas lidostu, VIA Baltica autoceļu, ātrvilciena projektus Rail Baltica un Rīga–Maskava.

Vizītes Briselē laikā U.Augulis tikās arī ar ES konkurences komisāru Hoakinu Almunju un pārrunāja reģionālo lidostu attīstīšanas iespējas. Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam paredzēts, ka Latvijas reģionālās attīstības veicināšanai jāizmanto Liepājas, Ventspils un Daugavpils lidostu potenciāls, tās attīstot par Baltijas jūras reģiona mēroga gaisa satiksmes mezgliem. EK izskatīšanai 2010.gada 1.decembrī tika iesniegts valsts atbalsta paziņojums par publisko atbalstu mazo reģionālo lidostu attīstībai Latvijā, un tikšanās laikā tika pārrunāts iespējamais valsts atbalsta sniegšanas veids.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!