• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Apvienotās Karalistes sadarbību loģistikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2011., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumiem Eiropas Transporta tīkla papildināšanai

Vēl šajā numurā

06.05.2011., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Apvienotās Karalistes sadarbību loģistikā

3.maijā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts un Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas Loģistikas operāciju vadītāja vietnieks ģenerālmajors Džefs Meisons parakstīja Latvijas Aizsardzības ministrijas un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes saprašanās memorandu par savstarpēju loģistikas atbalstu valstu bruņoto spēku vajadzībām visā pasaulē gan operacionāliem, gan neoperacionāliem mērķiem.

"Esmu gandarīts, ka pagājušajā gadā Apvienotā Karaliste ir kļuvusi par mūsu ciešāko sadarbības partneri, nogādājot nemilitārās kravas uz Afganistānu," sacīja valsts sekretārs J.Sārts. "Cerams, ka turpmāk mūsu sadarbība loģistikas jomā attīstīsies un paplašināsies."

Memorands ir izveidots, balstoties uz Lielbritānijas iniciatīvu veidot ciešāku sadarbību ar Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm.

Memorands tiek noslēgts uz 10 gadiem ar iespēju pagarināt tā termiņu. Valdība atbalstīja šo saprašanās memorandu Ministru kabineta sēdē 29.martā un pilnvaroja Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru to parakstīt.

Saprašanās memoranda mērķis ir sekmēt visu veidu sadarbību loģistikas jomā starp Lielbritānijas Aizsardzības ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju, kas ietver arī Lielbritānijas nemilitāro kravu sūtīšanu uz Afganistānu / no Afganistānas tranzītā caur Latviju.

2010.gadā salīdzinājumā ar 2009.gadu trīskāršojās caur Latviju uz Afganistānu nosūtīto nemilitāro kravu apjoms, 2010.gada beigās sasniedzot aptuveni 15 000 TEU vienību. Pārsvarā uz Afganistānu kravas tika pārvadātas pa dzelzceļu, bet daļa – ar autotransportu. Lielbritānija kopš 2010.gada vidus caur Latviju uz Afganistānu ir nosūtījusi 227 TEU konteinerkravu.

 

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!