• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par "Lattelecom" un LMT valsts kapitāldaļu pārdošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Pārrunājot Latvijas un ERAB sadarbību

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par “Lattelecom” un LMT valsts kapitāldaļu pārdošanu

5.maijā ekonomikas ministra Arta Kampara vadībā uz kārtējo sēdi sanāca trīs ministru darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot valdībai priekšlikumus un rīcības plānu valsts kapitāldaļu pārdošanai uzņēmumos “Lattelecom” un “Latvijas Mobilais telefons” (LMT).

Lai valstij piederošo “Lattelecom” un LMT kapitāldaļu pārdošana notiktu sabiedrības interesēs un valsts šajos darījumos iegūtu maksimāli iespējamo finansiālo atdevi, procesā ir jāpiesaista pieredzējis un kompetents konsultants, kas izvērtēs darba grupā apspriestos kapitāldaļu pārdošanas modeļus, veiks tirgus izpēti, analizēs riskus u.tml. Konsultanta izvēles kritērijus izstrādā Privatizācijas aģentūra, kuras sagatavotā koncepcija tiks iesniegta izskatīšanai valdībā gala lēmuma pieņemšanai. Es kā trīs ministru darba grupas vadītājs uzskatu, ka kapitāldaļu pārdošanas procesam jānotiek pietiekami dinamiski, tādēļ raudzīšos, lai dokumenti tiktu sagatavoti bez kavēšanās un valdība varētu operatīvi lemt par konsultanta piesaisti,” norāda ekonomikas ministrs A.Kampars.

Ministri konceptuāli atbalstīja konsultanta izvēles principus un šā jautājuma virzīšanu izskatīšanai valdībā.

5.maijā jau trešajā ministru darba grupas sēdē tika uzklausīta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” informācija par infrastruktūru telekomunikāciju nozarē, kā arī Konkurences padomes analīze par telekomunikāciju tirgus attīstību kaimiņvalstīs. Ministri arī vienojās kādā no tuvākajām sēdēm uzklausīt telekomunikāciju nozares sabiedrisko organizāciju viedokli par valdības ieceri pārdot tai piederošās kapitāldaļas “Lattelecom” un LMT.

Ministru kabinets darba grupu saistībā ar valstij tieši un netieši piederošajām kapitāla daļām SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas Mobilais telefons” izveidoja 2010.gada 30.decembrī. Darba grupā ir ekonomikas, finanšu un satiksmes ministrs. Darba grupas sēdes notiek ne retāk kā reizi mēnesī.

Ekonomikas ministrs A.Kampars kā darba grupas vadītājs norādījis, ka naudas apjoms, kas potenciāli tiks iegūts no valsts akciju pārdošanas, būtu jānovirza uzņēmējdarbības stimulēšanai un jaunu darba vietu radīšanai.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!