• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu

6.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Zemessardzes komandierim pulkvedim Jurim Zeibārtam pasniedza brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu.

Pulkvedis J.Zeibārts Nacionālajos bruņotajos spēkos dienē kopš 1991.gada. Ieņēmis dažādus amatus Zemessardzē. Būtiska komandējošā sastāva dienesta pieredze iegūta Zemessardzes 1.novada un Zemessardzes 3.novada komandiera amatā, kā arī Latvijas kontingenta komandiera amatā starptautiskajā operācijā Afganistānā. No 2008.gada pulkvedis J.Zeibārts ir Zemessardzes komandieris.

Militāro izglītību ieguvis Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Bundesvēra vadības akadēmijā Vācijā, kā arī augstāko komandieru kursā Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā.

Dienesta laikā saņēmis III šķiras Viestura ordeni, kā arī vairākus Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadības apbalvojumus.

Virsnieku dienesta pakāpes piešķir Valsts prezidents pēc aizsardzības ministra ieteikuma, ja karavīra atbilstību likumā noteiktajām prasībām ir izvērtējusi Augstākā atestācijas komisija. Augstāko virsnieku dienesta pakāpes piešķir tikai tiem karavīriem, kuri pārvalda vismaz vienu no Ziemeļatlantijas līguma organizācijas oficiālajām valodām, kā arī nodienējuši vienību komandējošā sastāva amatos ne mazāk kā trīs gadus. Brigādes ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir pulkvežiem ar augstāko izglītību pēc augstākā komandējošā sastāva kursa vai cita tam pielīdzināta kursa pabeigšanas un triju gadu nodienēšanas pulkveža dienesta pakāpē.

Aizsardzības nozares reformu laikā, lai kvalitatīvi un atbilstoši Rietumvalstu bruņotajos spēkos pieņemtajiem standartiem nodrošinātu augstāko virsnieku karjeras plānošanu un īstenošanu, bruņoto spēku vadībai tika izveidoti seši augstāko virsnieku jeb ģenerāļu pakāpes štata amati, bet divi štata amati – bruņoto spēku pārstāvniecībai Aizsardzības ministrijā, NATO un Eiropas Savienības militārajās struktūrās. Pirms reformas bruņotajos spēkos bija 17 ģenerāļu pakāpes štata amati.

Patlaban aktīvajā dienestā dienē četri augstākie virsnieki: NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, NBS Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Andis Dilāns, Aizsardzības ministrijas izpildsekretārs militāro spēju attīstības jautājumos brigādes ģenerālis Gundars Ābols un Latvijas militārais pārstāvis NATO un ES brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Piektdien, 6.maijā, Latvijas Valsts prezidents, valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Valdis Zatlers Rīgas pilī svinīgā gaisotnē pasniedza brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu Zemessardzes komandierim pulkvedim Jurim Zeibārtam (attēlā pa kreisi); brigādes ģenerālis Juris Zeibārts pēc jaunās dienesta pakāpes saņemšanas kopā ar (attēlā pa labi no kreisās) aizsardzības ministru Arti Pabriku, dēlu Paulu, Valsts prezidentu Valdi Zatleru, dzīvesbiedri Irīnu, dēlu Miķeli un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi Foto: Gatis Dieziņš, Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!