• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas izaugsmi Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā

No 5. līdz 8.maijam notika ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska oficiālā vizīte Gruzijā. Tiekoties ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili un ārlietu ministru Gregolu Vašadzi, tika pārrunātas divpusējās un daudzpusējās sadarbības aktualitātes. Puses uzsvēra labās partnerattiecības, kā arī izteica interesi padziļināt ekonomisko sadarbību. 

Ģ.V.Kristovskis pauda atzinību par Gruzijas progresu Eiropas integrācijas procesā, īpaši sarunās par ES un Gruzijas asociācijas līgumu. Gruzijas amatpersonas informēja par tehnisko gatavošanos sarunām par padziļināto un visaptverošo brīvās tirdzniecības līgumu ar ES. Abas puses izteica cerību, ka sarunas par līgumu tiks sāktas jau tuvākā laikā.

Gruzijas puse pateicās Latvijai par atbalstu tās Eiropas integrācijas procesos. Gruzijas un ES attiecību perspektīvā svarīgs atskaites punkts būs ES Austrumu partnerības samits šā gada rudenī. Ģ.V.Kristovskis uzsvēra diferenciācijas principa nozīmi – tām partnervalstīm, kuras, pēc ES parauga veicot reformas, ir sekmīgākas, ir jādod lielākas iespējas tuvināties ES. Latvija turpinās dalīties savā ES reformu pieredzē ar Gruziju. 

Tāpat amatpersonas pārrunāja situācijas attīstību kopš 2008.gada augusta militārā konflikta Gruzijā. Ģ.V.Kristovskis pauda Latvijas atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai. Šajā kontekstā abas puses atzinīgi novērtēja ES augstās pārstāves K.Eštones 28.aprīļa paziņojumu par ārlietu ministra S.Lavrova neseno vizīti Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Ģ.V.Kristovskis tikās arī ar ES novērošanas misijas Gruzijā sakaru virsnieku, Latvijas pārstāvi E.Periju.

Vizītes laikā ministrs teica uzrunu Gruzijas Optiskā tīkla projekta atklāšanas pasākumā. Projektu, kura ietvaros tiek būvēta optiskā tīkla infrastruktūra Dienvidkaukāza reģionā, īsteno Gruzijas uzņēmums “Delta Comm”, piesaistot arī Latvijas uzņēmējus un ekspertus.

Latvijas un Gruzijas sarunu partneri pauda gandarījumu par drīzumā gaidāmo Latvijas Saeimas deputātu vizīti, kā arī rudenī plānoto premjera V.Dombrovska vizīti uz Gruziju.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!