• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par valsts valodas prasmi Valsts policijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2011., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229872

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Vēlēšanu reformu biedrības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

11.05.2011., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par valsts valodas prasmi Valsts policijā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir uzdevusi Valsts policijai (VP) risināt jautājumu par darba attiecību izbeigšanu ar tām amatpersonām, kuras neveic nekādus pasākumus savas valsts valodas prasmes pilnveidošanai dienesta pienākumu izpildei nepieciešamajā un normatīvajos aktos noteiktajā līmenī.

Līdz 6.jūnijam uzdots iesniegt ministrijā pilnīgu informāciju par VP strādājošām amatpersonu, kurām dzimtā valoda nav valsts valoda un kurām saskaņā ar normatīvo aktu prasībām amata pienākumu veikšanai nepieciešama attiecīga valsts valodas prasmes pakāpe, norādot konkrētas personas, to ieņemamos amatus un konkrētu datumu, līdz kādam tiks veikta valsts valodas pārbaude.

Pēc VP sniegtās informācijas, no 220 VP amatpersonām, kurām 2010.gada 1.martā valsts valodas prasmju līmenis nebija atbilstošs, līdz 7.aprīlim 93 amatpersonas aizvien nebija iesniegušas dokumentus, kas apliecinātu, ka viņu valodas zināšanas atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Vienlaikus 9 amatpersonas norādījušas, ka ir nokārtojušas valsts valodas eksāmenu, bet nav saņēmušas tā rezultātu; 9 amatpersonām eksāmens plānots 2011.gada aprīlī/maijā; 5 amatpersonas turpina pienākumu apguvei nepieciešamo izglītību; 5 amatpersonas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā; 4 amatpersonas iesniegušas ziņojumu par atvaļināšanos; 24 amatpersonas turpina valsts valodas prasmju pilnveidošanu, bet 4 amatpersonas norādījušas, ka valodas prasmes nepilnveido finansiālu problēmu dēļ.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!