• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu sankciju noteikšanai Sīrijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2011., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Lestenes Brāļu kapos 8.maijā, pieminot kritušos karavīrus:

Vēl šajā numurā

12.05.2011., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu sankciju noteikšanai Sīrijai

9.maijā Latvija kopā ar pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm pieņēma lēmumu par ierobežojošu pasākumu noteikšanu Sīrijai.

Eiropas Savienības lēmums paredz ieroču embargo un iekšējām represijām izmantojama aprīkojuma aizliegumu. Vienlaikus paredzēti ierobežojumi ieceļošanai Eiropas Savienības teritorijā, kā arī līdzekļu un saimniecisko resursu iesaldēšana Sīrijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par varmācīgām represijām pret Sīrijas civiliedzīvotājiem.

Latvijas Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi nosodījumu saistībā ar Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību miermīlīgu demonstrāciju apspiešanā, aicinot varas iestādes sākt visaptverošu reformu procesu, kas kalpotu valsts iedzīvotāju interesēm.

Ārlietu ministrija atzīmē, ka jebkura spēka pielietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem mazina un iedragā Sīrijas prezidenta Bašira Asada iesākto reformu ticamību.

29.aprīlī notika ANO Cilvēktiesību padomes (CTP) 16.speciālā sesija par cilvēktiesību situāciju Sīrijā. Sesijas noslēgumā ar balsojumu tika pieņemta rezolūcija, kas nosoda cilvēktiesību pārkāpumus Sīrijā. Latvija atbalstīja gan aicinājumu CTP sasaukt speciālo sesiju par cilvēktiesību situāciju Sīrijā, gan pieņemto rezolūciju.

Atbilstoši Sīrijas cilvēktiesību aizsardzības organizāciju ziņām kopš protestu sākuma 15.martā apcietināti vai bez vēsts pazuduši 8000 cilvēku. Sadursmēs dzīvību zaudējuši vairāk nekā 600 iedzīvotāju.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!