• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2011., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.05.2011., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Turcijā

10.maijā Stambulā, Turcijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Turcijas prezidentu Abdulahu Gulu un pārrunāja Turcijas integrācijas jautājumus Eiropas Savienībā (ES), kā arī valstu sadarbību militārās infrastruktūras attīstīšanā.

A.Pabriks pauda Latvijas atbalstu Turcijas vēlmei integrēties ES un padziļināt sadarbību ar šo organizāciju. Turcijas prezidents augsti novērtēja noslēgto līgumu ar Eiropas aizsardzības aģentūru, kas nodrošina labāku militāro spēju koordinēšanu un sinerģiju starp ES un NATO. “Mēs augsti vērtējam Turcijas sniegto atbalstu Baltijas gaisa telpas patrulēšanā un vēlētos šo sadarbību ar Turciju un citām NATO dalībvalstīm turpināt. Tas ļauj Latvijai attīstīt citas militārās spējas un racionālāk izmantot NATO resursus,” sacīja A.Pabriks. Aizsardzības ministrs Turcijas prezidentu informēja arī par to, ka Latvijā tiek īstenots NATO projekts par militārā lidlauka attīstīšanu, kāds Latvijai līdz šim nav bijis, un nākotnē militārās lidmašīnas varēs nosēsties arī Latvijā.

A.Pabriks tikās arī ar Turcijas aizsardzības ministru Vecdi Gonulu un pārrunāja abu valstu iesaisti starptautiskajā misijā Afganistānā. Aizsardzības ministri bija vienisprātis, ka mūsdienu situācijā valstu drošība nevar tikt garantēta par brīvu un, pat nepastāvot reālam apdraudējumam, ir jāattīsta valstu spējas visdažādākajās jomās, lai novērstu potenciālu apdraudējumu.

Turcijas aizsardzības ministrs norādīja, ka gan Latvija, gan Turcija ģeogrāfiski atrodas ļoti stratēģiskā vietā – starp rietumiem un austrumiem, tādēļ arī valstu problēmas un priekšrocības bieži ir līdzīgas. Ministri pārrunāja drošības situāciju gan Eiropas ziemeļos, gan dienvidos.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!