• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Zambijas, Kipras un Jaunzēlandes vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2011., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Zviedrijas Karalistē 9.–11.maijā

Vēl šajā numurā

12.05.2011., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Zambijas, Kipras un Jaunzēlandes vēstniekus

10.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijas Republikā akreditēja Zambijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Annu Luzongo-Mtambo, Kipras ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Georgu Hakali un Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Pīteru Raideru Foto: VPK

Tikšanās laikā ar jauno Zambijas vēstnieci Annu Luzongo-Mtambo Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijas sabiedrībai Āfrikas kontinenta valstis līdz šim bijušas samērā tālas un neapgūtas, tomēr vienlaikus Āfrika saistās ar ievērojamām, vēl neizmantotām iespējām un plašu potenciālu. V.Zatlers tajā pašā laikā arī uzsvēra, ka divpusējo attiecību pakāpeniska veidošana un attīstīšana ar Āfrikas kontinenta valstīm ir viena no Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts ārpolitikas sastāvdaļām. Abas amatpersonas apsprieda valstu sadarbību Eiropas Savienības un Āfrikas dialogā, kā arī starptautisko organizāciju ietvaros.

Sarunā ar Kipras vēstnieku Latvijā Georgu Hakali V.Zatlers norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Kipru visās abpusēji izdevīgo interešu jomās, tajā skaitā ekonomisko sadarbību. Vēstnieks pauda viedokli saistībā ar sarunu procesu par Kipras apvienošanu. Prezidents ar vēstnieku pārrunāja arī Eiropas Savienības paplašināšanās, kopējās lauksaimniecības politikas, budžeta sastādīšanas, enerģētikas, ES–NATO sadarbības attīstības un migrācijas jautājumus, kā arī situāciju Ziemeļāfrikā un ES dienvidu kaimiņu reģionā, ņemot vērā gaidāmo Kipras prezidentūru Eiropas Savienībā nākamajā gadā.

Savukārt tikšanās laikā ar Jaunzēlandes vēstnieku Pīteru Raideru Valsts prezidents atzīmēja, ka šogad aprit 20 gadi, kopš dibinātas Latvijas un Jaunzēlandes diplomātiskās attiecības, un Latvija ir ieinteresēta veicināt ciešāku parlamentāro, ekonomiskās, kultūras un izglītības jomas sadarbību. Abas amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības un Jaunzēlandes sadarbības jautājumus, kā arī Latvijas iedzīvotāju dalību darba un mācību apmaiņas programmās Jaunzēlandē.

Zambijas un Kipras vēstnieku rezidences būs Stokholmā, bet Jaunzēlandes vēstnieks rezidēs Berlīnē.

Anna Luzongo-Mtambo – dzimusi 1960.gadā. Studējusi ekonomiku un biznesa mārketingu Lielbritānijā, Somijā un Zambijā. Kopš 2003.gada strādājusi Zambijas ārlietu ministrijā.

Georgs Hakali – dzimis 1960.gadā. Ārlietu dienestā strādā kopš 1989.gada, ieņemot amatus Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, ASV, Ungārija, Moldovā, Bosnijā un Hercegovinā un Zviedrijā.

Pīters Raiders – dzimis 1951.gadā. Darbam ārlietu dienestā pievienojies 1978.gadā, ieņemot dažādus amatus ministrijas centrālajā aparātā un vēstniecībās. Kopš pagājušā gada ir Jaunzēlandes vēstnieks Vācijā, Ungārijā, Čehijā un Šveicē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!