• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par nostāju Eiropas Padomes Ministru komitejas 121.sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Latvijas nacionālajām interesēm enerģētikā

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par nostāju Eiropas Padomes Ministru komitejas 121.sesijā

10. un 11.maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis piedalījās Eiropas Padomes Ministru komitejas 121.sesijā Stambulā, Turcijā.

Savā uzrunā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A.Teikmanis pauda atbalstu Eiropas Padomes ģenerālsekretāra iesāktajai organizācijas reformai, vienlaikus norādot, ka “organizācijas ambīcijām jābūt līdzsvarotām ar pieejamajiem resursiem”. Valsts sekretārs akcentēja, ka svarīgi nodrošināt, lai Eiropas Padomes aktivitātes kalpotu organizācijas trīs pamatvērtībām – cilvēktiesībām, demokrātijai un tiesiskumam. A.Teikmanis uzsvēra Eiropas Padomes juridisko instrumentu nozīmi stabilitātes nodrošināšanā Eiropā. Efektīvas un demokrātiskas valsts un sabiedriskās institūcijas, kā arī labas pārvaldības nodrošināšana visos līmeņos ir būtiski priekšnosacījumi potenciālu konfliktu novēršanā, stabilitātes sekmēšanā un ekonomiskā un sociālā progresa veicināšanā. “Mūsu pienākums ir nodrošināt, ka dalībvalstis stingri ievēro Eiropas Padomes principus un atbalsta tās vērtības, lai tādi notikumi kā konflikts Gruzijā nākotnē vairs neatkārtotos,” uzsvēra A.Teikmanis, paužot cerību, ka tuvākajā nākotnē arī Baltkrievija sasniegs Eiropas Padomes standartus un kļūst par tās dalībvalsti. Uzrunas nobeigumā valsts sekretārs pauda atbalstu Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformu procesam, kā būtiskāko reformas procesa rezultātu akcentējot tiesas darbības un tiesnešu neatkarības nostiprināšanu.

Sesijas ietvaros tika apstiprināta deklarācija par Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformas virzienā veicamajiem pasākumiem, kas pieņemta augsta līmeņa konferencē Izmirā 26. un 27.aprīlī, apspriesta Eiropas Padomes kaimiņpolitika, kā arī citi aktuāli Eiropas Padomes darba kārtības jautājumi. Savukārt neformālo vakariņu laikā tika pārrunāts eminento personu grupas, kuru vadīja bijušais Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers, izstrādātais ziņojums “Dzīvot kopā: daudzveidības un brīvības apvienošana 21.gadsimta Eiropā”.

Sesijas laikā Eiropas Padomes Ministru komitejas prezidentūru no Turcijas pārņēma Ukraina, kas vadīs Ministru komitejas darbu nākamos sešus mēnešus. 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!