• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Latvijas nacionālajām interesēm enerģētikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par priekšlikumiem ēnu ekonomikas samazināšanai

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Latvijas nacionālajām interesēm enerģētikā

“Latvijas enerģētikas politika periodam līdz 2030.gadam tiek izstrādāta, balstoties uz četriem stūrakmeņiem – energoapgādes drošību, enerģijas konkurētspēju, efektīvu atjaunojamo energoresursu izmantošanu un energoefektivitātes palielināšanu,” konferencē “Latvijas nacionālās intereses enerģētikā” uzsvēra ekonomikas ministrs Artis Kampars.

11.maijā notikušajā AS “Latvenergo” un Pasaules Enerģētikas padomes Latvijas Nacionālās komitejas rīkotajā konferencē Ekonomikas ministrija informēja par Latvijas enerģētikas politikas mērķiem, izaicinājumiem un stratēģijas 2030.gadam izstrādes gaitu.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka vēl šogad jānodrošina efektīva konkurence Latvijas elektroenerģijas tirgū, pievienojoties elektroenerģijas biržai un izveidojot ekonomiski pamatotu atjaunojamās enerģijas atbalsta mehānismu, savukārt līdz 2014.gadam jādažādo dabasgāzes piegādes ceļi un jāizveido brīvs gāzes tirgus. Energoefektivitātes jomā svarīgi ir sekmēt investīciju veikšanu siltumapgādes sistēmās energoefektivitātes uzlabošanai un energoservisa kompāniju veidošanos, tādējādi nodrošinot, ka līdz 2030.gadam tiktu nosiltināts 50% ēku un veiktas investīcijas rūpniecības sektora energoapgādes sistēmās, kā arī izveidojot iedzīvotājiem draudzīgāku sabiedriskā transporta sistēmu.

Savukārt Baltijas reģiona kontekstā ir svarīgi saglabāt AS “Latvenergo” vadošo lomu Baltijas elektroenerģijas tirgū, kā arī izveidot Latviju par reģiona gāzes apgādes sistēmas centru, panākot sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveidi Latvijā. Līdz 2016.gadam jānovērš Baltijas elektroenerģijas tirgus izolētība, nodrošinot starpsavienojumu Estlink2, NordBalt un LitPol Link izveidi, pabeidzot Narvas elektrostacijas rekonstrukciju un līdz 2020.gadam panākot, ka darbu sāk Visaginas atomelektrostacija.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce norādīja, ka šobrīd ministrija kopā ar nozares ekspertiem aktīvi strādā pie Enerģētikas politikas stratēģijas 2030.gadam izstrādes, balstoties uz minētajiem rīcības virzieniem un ņemot vērā tautsaimniecības attīstības prognozes, citu valstu pieredzi enerģētikas nozares politikas plānošanā, kā arī Eiropas galvenās enerģētikas politikas tendences.

Plānots, ka dokumenta pirmais projekts sabiedriskai apspriešanai tiks nodots jūlijā, augustā to plānots papildināt ar sabiedriskajā apspriešanā sniegtajiem priekšlikumiem, un septembrī plānota stratēģijas apstiprināšana valdībā.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!