• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par tālāko sadarbību ar Eiropas Latviešu apvienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2011., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Spānijas tautai sakarā ar postošo zemestrīci

Vēl šajā numurā

13.05.2011., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par tālāko sadarbību ar Eiropas Latviešu apvienību

“Es jums pateicos par darbu, ko darāt tautas un valsts interesēs,” 11.maijā, tiekoties ar Eiropas Latviešu apvienības (ELA) pārstāvjiem, uzsvēra ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Tikšanās dalībnieki pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas vēstniecību ārvalstīs komunikāciju ar vietējo latviešu diasporu, pērn noslēgto Ārlietu ministrijas un Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) sadarbības memorandu, ELA darbības virzieniem, kā arī valsts atbalsta iespējām latviešu skolām ārvalstīs. Ministrs ELA pārstāvjus informēja par likumprojekta par dubultpilsonību virzību Saeimā.

Sadarbība ar latviešu diasporām ārvalstīs ir viena no Ārlietu ministrijas prioritātēm, sarunā uzsvēra ārlietu ministrs. Balstoties uz noslēgto memorandu ar PBLA, Ārlietu ministrija kopīgi ar PBLA un citām valsts institūcijām izstrādās sadarbības stratēģisko plānu.

Sarunas laikā ELA uzsvēra nepieciešamību Latvijas vēstniecībām vairāk iesaistīties un līdzdarboties diasporu pasākumos, kur tas vēl nenotiek pietiekami aktīvi, informēja par plānotajiem pasākumiem Latvijas vēstures skaidrošanā, kā arī izteica vēlējumu par latviešu valodas apguves ārzemēs metodikas tuvināšanu un salīdzināmību ar Latvijas skolu prasībām.

Ārlietu ministrija un Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības Eiropā sekmīgi sadarbojas gan kopīgi ar Latviešu valodas aģentūru un PBLA, gādājot mācību līdzekļus un grāmatas latviešu nedēļas nogales skoliņām, gan iespēju robežās izlīdzot ar telpām nodarbību un pasākumu organizēšanai.

ELA ir visdinamiskākā latviešu reģionālā organizācija, jo saistībā ar Latvijas iestāšanos ES Eiropas valstīs dzīvo un strādā arvien vairāk latviešu. Pēdējo gadu laikā dažādās Eiropas valstīs izveidotas vismaz 12 jaunas latviešu biedrības (Īrijā, Šveicē, Somija, Dānija, Austrija un citur).

ELA darbības prioritātes ir Eiropā dzīvojošo Latvijas pilsoņu interešu pārstāvēšana Latvijas valdībā (dubultpilsonības jautājums, pilsoniskas līdzdalības veicināšana, latviskas izglītības pieejamība ārpus Latvijas, repatriācijas atvieglošana), latviešu diasporas organizāciju darbības stiprināšana un savstarpējās sadarbības veicināšana, piedāvājot informatīvu un materiālu atbalstu, kā arī latviešu kultūras un vēstures popularizēšana Eiropā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!