• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija - Grieķija: ar rokasspiedienu pāri Eiropai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.1999., Nr. 88/91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija - Grieķija: ar rokasspiedienu pāri Eiropai (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.03.1999., Nr. 88/91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija — Grieķija: ar rokasspiedienu pāri Eiropai

Par Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīti Grieķijā

13.JPG (22932 BYTES) Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis (centrā) un Aina Ulmanes kundze sarunā ar Grieķijas Republikas prezidentu Konstantinu Stefanopulu Latvijas tekstilmākslas izstādes atklāšanā Atēnu Kultūras centrā

Svarīgākais aizvadītās nedēļas diplomātiskais notikums mūsu valsts ārpolitikā, nenoliedzami, bija Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Grieķijā.

Jau vizītes pirmajā dienā Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Grieķijas prezidentu Konstantinu Stefanopulu, Grieķijas premjerministru Kostu Simiti, Grieķijas parlamenta spīkeru Apostolu Kaklamani un Grieķijas ārlietu ministru Georgu Papandreu, kā arī apmeklēja Atēnu mēriju. Atbilstoši grieķu demokrātijas tradīcijai augstais viesis vizītes pirmās dienas izskaņā tikās arī ar Grieķijas opozīcijas partiju līderiem.

Vizītes laikā tika parakstīti pieci Latvijas un Grieķijas līgumi: Līgums par personu, kuru ieceļošana un uzturēšanās ir nelikumīga, atpakaļuzņemšanu; Līgums par savstarpēju atteikšanos no vīzām; Līgums par sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē; Līgums par ekonomisko un tehnoloģisko sadarbību un Vienošanās par attiecību un kontaktu attīstību militārās sadarbības jomās.

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās arī ar Grieķijas uzņēmējiem un Pirejas Tirdzniecības palātas rīkotajā seminārā sniedza priekšlasījumu par Latvijas ārējās ekonomiskās sadarbības iespējām.

Turpinājums — 3.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!