• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par šībrīža ārpolitiku un iekšpolitiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.1999., Nr. 88/91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šībrīža ārpolitiku un iekšpolitiku (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.03.1999., Nr. 88/91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

Par šībrīža ārpolitiku un iekšpolitiku

Intervija Latvijas radio vakar, 22. martā, raidījumā "Pusdiena" pulksten 12.35

— Kā ik reizi divās nedēļās, studijā ir Guntis Ulmanis, Valsts prezidents. Labdien, prezidenta kungs!

G.Ulmanis:

— Labdien!

— Ir tāda sajūta, ka mēs nebūtu sen tikušies. Patiešām, daudz kas ir noticis pa šo laiku. Vispirms jau pavasaris ir iestājies, kā jūs to jūtat?

G.Ulmanis:

— Ar to es arī apsveicu. Es gan nevarētu teikt, ka tas būtu iestājies visur. Piemēram, Grieķijā, no kurienes es tikko atgriezos, no 365 dienām piecas dienas līst, un visas tās dienas gadījās tieši tai laikā, kad mēs bijām. Toties tai pašā laikā Latvijā bija saulains un labs laiks. Es ceru, ka tas turpināsies.

— Jā, un intensīvs gan tur, gan šeit. Kā jūs varat vērtēt šīs četras vizītes dienas Grieķijā?

G.Ulmanis:

— Es domāju, ka vērtējums ir jau saņemts gan masu medijos, vērtējums ir saņemts dokumentos, ko mēs parakstījām un tajā informācijā, ko Latvija ir ieguvusi. Bet, vēlreiz atgriežoties pie tā visa, es domāju — pārsteidzoši labi. Mums nebija īpaši labi pazīstama Grieķijas sabiedrība, Grieķijas mentalitāte, teiksim, mēs bijām daudz ko lasījuši, un mēs zinājām, ka tur ir ļoti sens alfabēts, ka tur ir sena māksla un senas tradīcijas, bet cita lieta bija, kad mēs nokļuvām tieši šai vidē, šai zemē, un tā bija ļoti viesmīlīga uzņemšana. Grieķi pēc sava rakstura, pēc savas attieksmes ir ļoti viesmīlīgi. Un man bija mazlietiņ žēl, ka es to esmu izdarījis tikai sestā gada nogalē, būdams prezidents. Un, runājot par Eiropas Savienību, NATO un par starptautiskām institūcijām, tas bija jādara faktiski daudz agrāk, bet vājš mierinājums ir tas, ka šis Grieķijai ir Baltijas pavasaris. Tikko apmeklēja Grieķiju Lietuvas prezidents, un pēc dažām nedēļām Grieķiju apmeklēs Igaunijas prezidents. Un tas ir arī apliecinājums, ka Baltijas valstis tiek uztvertas kā kaut kas vienots, un tas ir labi, ka mēs tādu iespaidu esam radījuši, un šīs vizītes notiek gandrīz vienmēr ar visām trim Baltijas valstīm vai nu vienlaikus, vai ar nelielu atstarpi. Pamatieguvums ir tas, ka Grieķija nopietni ieinteresējās par mūsu ekonomiku, ieinteresējās par savām iespējām šeit veidot arī savus tirdznieciskos, rūpnieciskos sakarus.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!