• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas pārtikas ražotāju iespējām Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2011., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par budžeta izpildi pirmajos četros mēnešos

Vēl šajā numurā

18.05.2011., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas pārtikas ražotāju iespējām Lietuvā

16.maijā Ārlietu ministrijā Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis apaļā galda diskusijā “Lietuvas pārtikas tirgus iespējas” uzsvēra, ka Latvijas pārtikas produkti Lietuvas tirgū tiek atpazīti ar to augsto kvalitāti, tomēr tiem ir jākonkurē ar citu valstu ražotāju zemākām cenām un pircēju uzticību vietējiem ražotājiem.

Raksturojot pārtikas preču distribūciju Lietuvā, Lietuvas Mārketinga asociācijas valdes loceklis, UAB “Import line” ģenerālmenedžeris Lins Stankevičus norādīja uz specifiskiem sadarbības izveides aspektiem. Savukārt padomus sadarbības partneru un mārketinga metožu izvēlē uzņēmējs sniedza, pamatojoties uz savu klientu, Latvijas pārtikas ražotāju, pieredzi.

Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā biroja vadītāja, valdes locekle Jeļena Markūne, iepazīstinot klātesošos ar mentalitātes atšķirībām Lietuvas tirgū, akcentēja uzticību vietējiem ražotājiem un pragmatisku attieksmi pret cenu.

Latvijas uzņēmēju pieredzi un panākumus Lietuvas tirgū atspoguļo “Nameja balva 2011”, kuras galvenā nominācija šogad ir “Populārākais Latvijas pārtikas produkts Lietuvā”. Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētājs Gundars Andžāns uzsvēra Latvijas pārtikas ražotāju iespējas Lietuvas tirgū sasniegt ievērojami labākus rezultātus nekā līdz šim, kā arī aicināja izmantot konkursa iespējas savas produkcijas popularizēšanai.

Latvijas pārtikas rūpniecības nozare ir apliecinājusi sevi kā viens no valsts ekonomiskās atveseļošanās un eksporta izaugsmes dzinējspēkiem, nozares eksportam gada laikā pieaugot par 23%. Nozīmīgākais Latvijas pārtikas rūpniecības eksporta tirgus ir Lietuva, uz kuru 2010.gadā nozares eksports sasniedza 182,8 miljonus latu.

Šogad šī bija piektā apaļā galda diskusija ciklā “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”, kurā uzņēmējiem ir iespēja nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs, kā arī tiek nodrošināta regulāra Latvijas vēstnieku ārvalstīs apkopotās un analizētās informācijas pieejamība un plašāka lietošana tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā.

Nākamā apaļā galda paneļdiskusija “Eksports uz Brazīliju: jaunas iespējas Latvijas uzņēmējiem” notiks 24.maijā. Latvijas Goda konsule Braziljā Līga Briģe iepazīstinās dalībniekus ar Brazīlijas tirgus raksturīgākajām iezīmēm, kā arī eksporta iespējām tādām perspektīvām sadarbības nozarēm kā transports un loģistika, farmācija, mašīnbūve un metālapstrāde, IKT, pārtikas rūpniecība un tūrisms. Savā līdzšinējā pieredzē dalīsies Brazīlijas tirgū jau esošie Latvijas uzņēmēji.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!