• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par došanos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2011., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārējās tirdzniecības rādītājiem martā

Vēl šajā numurā

18.05.2011., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par došanos uz Amerikas Savienotajām Valstīm

Ārlietu ministrija vērš uzmanību, ka, izmantojot ASV Bezvīzu programmas priekšrocības un saņemot atļauju ESTA (Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēma), lai dotos uz ASV bez vīzas, jāievēro plānotais uzturēšanās ilgums ASV, kas nedrīkst pārsniegt 90 dienas. Jāatceras, ka ieceļot ASV bez vīzas drīkst tikai tad, ja jūsu brauciena mērķis ir tūrisms vai biznesa darījumi. Tāds pats uzturēšanās ilgums attiecas uz ceļotājiem ar B kategorijas tūrisma/komandējumu vīzām.

Ceļotājiem bez vīzām maksimālais uzturēšanās termiņš vienā reizē ir 90 dienas. Savukārt tiem, kas ieceļo ar vīzām, maksimālais atļautais uzturēšanās termiņš tiek norādīts I-94 formā, kuru ieliek pasē robežas šķērsošanas punktā. Ministrija atgādina, ka, izbraucot uz kaimiņvalstīm Kanādu vai Meksiku uz mazāk nekā 30 dienām, ASV uzturēšanās gala termiņš nemainās. Personām var piemērot Imigrācijas likumā noteiktās soda sankcijas, ja viņi pārkāpj uzturēšanās termiņu ASV.

Ja esat nodomājuši strādāt ASV, jums ir jāsaņem atbilstošas kategorijas darba vīza. Personām nav tiesības strādāt ASV, ieceļojot bez vīzas vai ar tūrisma/komandējumu vīzu. ASV Imigrācijas likums paredz speciālu vīzu izdošanu dažādās kategorijās atbilstoši ceļojumu mērķiem. Katru šādu vīzu ceļotājs drīkst izmantot tikai mērķim, kādam tā ir izsniegta. Neievērojot šos noteikumus, personai var piemērot sodu, nosakot ilgstošu vai pastāvīgu liegumu ieceļot ASV, kā arī apcietināt un deportēt no valsts.

Ārlietu ministrija atkārtoti aicina ceļotājus pārliecināties, ka viņu rīcībā ir ESTA apstiprinājums vai derīga vīza, pirms sākt ceļojumu uz ASV. ESTA atļauju vai vīzu ir jāsaņem pirms aviobiļešu pirkšanas un došanās uz lidostu. Informāciju par ESTA pieprasīšanu var atrast ASV Tēvzemes drošības departamenta mājaslapā, kur informatīvā sadaļa par ESTA ir pieejama arī latviešu valodā, kā arī Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Neskaidros jautājumus var uzdot arī Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam, zvanot darba dienās laikā no 8.30 līdz 17 pa tālruņiem 67016 364 un 80005905 (bezmaksas tālrunis).

Ministrijas Preses
un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!