• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cukura kvotām Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2011., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrolē: Par 2010.gada finanšu pārskatu revīziju ministrijās un valsts iestādēs

Vēl šajā numurā

19.05.2011., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cukura kvotām Eiropas Savienībā

17.maijā Briselē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē izskatīts Polijas pieprasījums par ES cukura kvotas palielināšanu, jo ES dalībvalstīs cukura ražošana nenodrošina patēriņu un iztrūkumu ES sedz, cukuru importējot. Latviju šajā sanāksmē pārstāvēja Zemkopības ministrijas (ZM) parlamentārais sekretārs Armands Krauze.

Savulaik Eiropas Savienības dalībvalstu ministri pieņēma lēmumu, ka jāveic reforma un ES cukura ražošanas kvota ir jāsamazina. Latvija uzskata, ka šī reforma ir jāturpina ar tālāku ES cukura sektora liberalizāciju un ražošanas kvotu atcelšanu, lai perspektīvā ES cukura sektors kļūtu konkurētspējīgs. Kvotu atcelšana 2015.gadā dotu iespēju arī Latvijai atsākt cukura ražošanu un realizēt produkciju brīvā tirgū bez ierobežojumiem.

“Vairākas valstis, tai skaitā Latvija, reformas gaitā ir pārtraukušas cukura ražošanu, tāpēc mēs nevaram atbalstīt priekšlikumu, kas nedod nekādu iespēju Latvijai. Mēs varētu piekrist kvotu palielināšanai tikai tad, ja Latvijai un citām dalībvalstīm, kas agrāk ražoja cukuru un kurām šobrīd vairs nav kvotas, tā tiktu atjaunota un šīs valstis varētu atsākt ražošanu jau tagad. Kā zināms, Latvijā ir lauksaimnieki, kuri vēlas atsākt cukurbiešu audzēšanu un cukura ražošanu,” uzsvēra ZM parlamentārais sekretārs A.Krauze.

Vairākas dalībvalstis izteicās par kopējās ES kvotas palielināšanu, tomēr vairums dalībvalstu nepiekrita šim priekšlikumam, tālab lēmumu nepieņēma.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!