• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Komisijas viceprezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2011., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Korejas Republikas un Ukrainas vēstniekus

Vēl šajā numurā

19.05.2011., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Komisijas viceprezidentu

Lai pārrunātu Eiropas Savienības budžetu, Latvijas pārstāvniecību ES institūcijās, Lisabonas līguma ieviešanas un citus Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, vakar, 18.maijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Komisijas viceprezidentu Marošu Ševčoviču, kurš bija ieradies darba vizītē Latvijā    Foto: Boriss Koļesņikovs

18.maijā Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Marošs Ševčovičs pārrunāja jautājumus par Eiropas Savienības budžetu, Latvijas pārstāvniecību ES institūcijās, kā arī Latvijas ekonomisko situāciju.

EK viceprezidents atzinīgi novērtēja V.Dombrovska valdības paveikto ekonomikas krīzes pārvarēšanā Latvijā un atzina, ka Latvija ir lielisks piemērs, kā, izlēmīgi rīkojoties, salīdzinoši īsā laikā valsts ir spējusi pārvarēt krīzes negatīvās sekas un atgriezties pie pozitīvas izaugsmes. “Latvijas ekonomikas attīstības prognozes dod pamatu optimismam,” norādīja M.Ševčovičs.

V.Dombrovskis ar EK viceprezidentu pārrunāja Latvijas pārstāvniecību EK un tās dienestos. “Lai arī Latvijas pārstāvju skaits, kas strādā EK administratīvajā aparātā ir atbilstošs, Latvijas pārstāvju skaits vidējā un augstākajā ierēdniecības līmenī ir neproporcionāli zems,” norādīja premjers. Arī EK viceprezidents atzina, ka ir svarīgi ievērot ģeogrāfiskās pārstāvniecības paritāti EK administrācijā, kā arī uzsvēra, ka Latvijas pārstāvjiem ir plašas iespējas nonākt atbildīgos amatos EK un tās dienestos, jo Latvijas ierēdņu profesionalitāte un talanti tiek augstu vērtēti.

EK administrācijā un dienestos pašlaik strādā nedaudz vairāk kā 200 Latvijas pārstāvju, no kuriem aptuveni 100 ieņem tulku un tulkotāju amatus. Vidējā ierēdniecības līmenī strādā 15 Latvijas pārstāvji, bet augstākajā vadības līmenī – tikai viens Latvijas pārstāvis.

Sarunā V.Dombrovskis norādīja arī, ka Latvija ir uzņēmusi mērķtiecīgu kursu uz eiro ieviešanu. Saskaņā ar valdības plāniem jau 2012.gadā Latvija izpildīs Māstrihtas kritērijus, kas Latvijai ļaus ar 2014.gada 1.janvāri pievienoties eirozonai. M.Ševčovičs atzinīgi novērtēja šo apņemšanos, piebilstot, ka viens no izaicinājumiem Māstrihtas kritēriju izpildei būs darbs, lai ierobežotu inflācijas izaugsmi, ar kuru pašlaik saskaras visas eirozonas valstis.

M.Ševčovičs ir viens no septiņiem EK priekšsēdētāja vietniekiem, viņš ir atbildīgs par attiecībām ar citām ES iestādēm un administrāciju, kā arī bijis Slovākijas diplomāts.

Mārtiņš Panke,
Ministru prezidenta preses sekretārsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!