• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Saeimas Latvijas Zaļās partijas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2011., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.05.2011., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Saeimas Latvijas Zaļās partijas deputātiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Es tikko tikos ar Saeimā pārstāvēto Zaļās partijas frakciju, un, protams, galvenā tēma bija, kā prezidents vēl labāk var mūsu valstī propagandēt zaļo dzīvesveidu un filozofiju, lai tiešām padarītu mūsu valsti par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē. Tajā pašā laikā mēs runājām arī par enerģētikas politiku un par tām trim prioritātēm, kam būtu jābūt tuvākajā laikā. Es vēlreiz apliecināju, ka tās trīs prioritātes ir tās, ko minēju pirmajā valdības sēdē – demogrāfija, bezdarbs un enerģētiskā politika. Arī Zaļā partija bija ļoti ieinteresēta tieši šajās prioritātēs kā nekavējoši realizējamās jau šajā gadā. Saruna bija, kā tas šogad pieņemts, ļoti konstruktīva, ļoti atklāta, un man bija liels gandarījums, ka katrs deputāts pauda savus konkrētus priekšlikumus, kā šo zaļo filozofiju valstī attīstīt pēc iespējas labāk, un kāda ir prezidenta loma.

Jautājums: Cik, jūsuprāt, Latvijā Zaļā partija ir zaļa, ņemot vērā kaut vai to, ka viņiem frakcija ir kopā zaļajiem un zemniekiem, kas principā ir diametrāli pretējas lietas?

V.Zatlers: Es personīgi esmu zaļas filozofijas cilvēks, un katru rītu sev neuzdodu tādus jautājumus. Es vienkārši tā dzīvoju gan savā attieksmē pret vidi, gan pret pārtiku, ko es lietoju, gan arī to, kā es gribu redzēt savu Latviju. Es domāju, ka es varētu būs zaļās filozofijas karognesējs, ne tikai atbalstītājs.

Jautājums: Partijas pašlaik teica, ka tās ar prieku sajutušas skepsi no jums, ka izdosies īstenot Visaginas projektu. Vai jūs varat precizēt savu pozīciju?

V.Zatlers: Ja mēs paskatāmies pēdējo piecu, nu jau drīz būs sešu gadu attīstības dinamiku, tad mēs nekur tālu no sākotnējās pozīcijas, ka vispār šāds projekts būtu nepieciešams, praktiskajā rīcībā neesam tālāk tikuši. Tas ir pilnīgi atkarīgs no Lietuvas valsts rīcības, lēmumiem un nākotnes plāniem.

Jautājums: Vai Latvija tomēr nemudinās Lietuvu?

V.Zatlers: Tas tomēr ir projekts, kas tiks realizēts Lietuvā, bet vēlreiz atkārtošu, ka pēc Fukušimas avārijas visā pasaulē, ne tikai Latvijā un Lietuvā, šie jautājumi, cik drošas ir stacijas un kas būtu jādara, lai tās tiešām būtu drošas, ir absolūti nepieciešami un sabiedrībā tiks diskutēti. Būs zināms tāds, angļu valodā saka “stand-by”, periods attiecībā pret jaunu staciju būvniecību. Tā tas ir arī Japānā. Pēc iepriekšējās Černobiļas katastrofas sāka atklāti par to runāt jau ar tādu optimismu tikai pēc 15–20 gadiem.

Jautājums: Kā jūs vērtējat to, kas noticis ar KNAB, jo katru dienu nāk arvien jauna informācija. Šobrīd parādījās ziņas, ka pret Vilnīša kungs atkal ir savākta jauna informācija, tādēļ ir jāpagarina komisijas darba laiks. Tajā pašā laikā sākusies pārbaude pret premjeru. Vilnītis aizgājis atvaļinājumā. Strīķe tagad sola atpakaļ ņemt Vilku. Kā jūs vērtējat to, kas šobrīd notiek KNAB?

V.Zatlers: Es vakar tikos ar uzņēmējiem un uzdevu šo pašu jautājumu par to, kāda ir viņu attieksme pret korupciju kā tādu un korupciju Latvijas valstī. Visi tie, kas bija Rīgas pilī, viennozīmīgi teica: mēs gribam, lai Latvijā korupcijas nebūtu. Tas ir būtiski – mainīt uzņēmējdarbības vidi pašā valstī un līdz ar to arī paātrināt ekonomisko attīstību. Tā ka problēma jārisina pēc iespējas ātrāk, bet noteikti likumiskā ceļā. Tāpēc es neko negribētu komentēt, kamēr nav Ģenerālprokuratūras vadītās komisijas lēmuma ar skaidrojumu un arī rekomendācijām valdībai.

Jautājums: Kāds jums ir viedoklis pēc Šlesera kunga iznāciena pirms divām nedēļām? Viņš atnāca pie jums un izstāstīja kaut kādu jaunu informāciju, un tagad ir iestājies klusums. Jums pašam nav pārsteigums, ka bija tāds liels “pomps” un tagad – nekā?

V.Zatlers: Divas nedēļas ir pilnīgs klusums, es jums piekrītu.


Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Latvijas Zaļās partijas deputātiem 17.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!