• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta un valdības darbam durvis atkal vērusi renovētā valdības sēžu zāle – Zaļā zāle. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2011., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārvalstu investīciju piesaisti Latvijai

Vēl šajā numurā

20.05.2011., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta un valdības darbam durvis atkal vērusi renovētā valdības sēžu zāle – Zaļā zāle

Trešdien, 18.maijā, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane (attēlā) ieinteresētos darbiniekus un preses pārstāvjus iepazīstināja ar renovēto valdības sēžu zāli, uzsverot, ka Zaļās zāles durvis nu ir atkal atvērtas valdības un Ministru prezidenta darbam.

Informējot par paveikto, E.Dreimane uzsvēra arī šīs telpas vēsturisko un simbolisko nozīmi. “Zaļajā zālē redzamie vārdi “Viens likums – viena taisnība visiem”, kuru autors ir bijušais Valsts prezidents un šīs ēkas patrons Kārlis Ulmanis, ir kļuvuši par valsts pārvaldes nostādni. Mūsdienu cilvēku dzīvi un savstarpējās attiecības regulē pieņemtā likumdošana. Dažkārt cilvēks mēdz pārkāpt likumus, aizstāvot savu taisnību. Tomēr valsts pārvaldē taisnība tiek pielīdzināta likumam, nonākot pie K.Ulmaņa vārdiem: Viens likums – viena taisnība visiem,” atzina Valsts kancelejas direktore.

Renovācijas laikā nomainīti zāles logi un atjaunota griestu, sienu un grīdas apdare. Nākotnē plānots turpināt Zaļās zāles modernizāciju, aprīkojot to ar video un audio tiešraižu sistēmu, lai nodrošinātu sabiedrībai iespēju tiešsaistē vērot valdības sēžu norisi.

Pēdējais kosmētiskais remonts Zaļajā zālē tika veikts 1984.gadā, kad no griestiem sāka krist apmetums un atsevišķi apdares elementi, bet grīdā jau bija izveidojušie caurumi. Zaļās zāles logi, kas saglabājušies kopš ēkas pirmsākumiem 1938.gadā, laika gaitā bija deformējušies un radīja nepamatotu siltuma zudumu.

Pirmdien zālē atgriezīsies valdības locekļi, lai lemtu valsts lietas.

Pēc Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta info

Foto: A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!