• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2011., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts autoceļu sakārtošanas perspektīvām

Vēl šajā numurā

20.05.2011., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Francijā

Viena no jomām, kurās Latvija turpmāk aktīvi smelsies Francijas pieredzi, būs publiskās un privātās partnerības attīstīšana, tostarp dzelzceļa jomā.

Tas kļuvis skaidrs pēc satiksmes ministra Ulda Auguļa vizītes Francijā, kuras laikā viņš tikās ar Francijas transporta ministru Tjerī Marianī un pārrunāja abu valstu sadarbības perspektīvas dzelzceļa pārvadājumu un civilās aviācijas attīstībā.

Francijai ir plaša pieredze publiskās un privātās partnerības projektu realizēšanā, un Latvija, apzinoties laikietilpīgo procesu šādu projektu sagatavošanā, konsultējoties ar Francijas partneriem, to varētu gūt īsākā laika posmā.

Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis iepazīstināja Francijas Ekoloģijas, ilgtspējīgas attīstības, transporta un mājokļu lietu ministrijas transporta lietu ministru T.Marianī ar Latvijas transporta koridora iespējām un turpmākajiem tā attīstības plāniem.

T.Marianī atzinīgi novērtēja Latvijas kā transporta mezgla iespējas.

Šobrīd Latvijā strādā vairāki Francijas uzņēmumi, un Francijas investīcijas Latvijā ir ievērojami pieaugušas, šā gada pirmajā pusē sasniedzot 55 miljonu eiro 179 uzņēmumos. Pieaugot Francijas uzņēmēju interesei par darbību Latvijā, ir būtiska ērtas satiksmes attīstīšana starp abām valstīm.

Francijas puse apliecinājusi ieinteresētību sadarbības stiprināšanā civilās aviācijas jomā. Francijas lidsabiedrība “AirFrance” ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Latvijas lidsabiedrību “airBaltic”, piemēram, veidojot kopīgus reisus. Pašlaik “airBaltic” veic regulārus lidojumus maršrutos Rīga–Parīze–Rīga un Rīga–Nica–Rīga.

Vizītes laikā U.Augulis apmeklēja vairākus aviācijas nozares uzņēmumus un tikās ar dzelzceļa jomas kompāniju pārstāvjiem. Ministrs vizītē uz Franciju bija devies no 15. līdz 16.maijam. Tajā piedalījās arī “Pasažieru vilciena”, “airBaltic” un starptautiskās lidostas “Rīga” pārstāvji.

Satiksmes ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!