• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Pāvelam Gruziņam

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Mazākumtautību valodu un kultūru identitātes saglabāšana ir svarīga mūsu valstij. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 18.maijā, tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Oļijniku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

"Ļoti būtiski, lai Latvijas mazākumtautību pārstāvjiem būtu iespējams saglabāt un kopt savu valodu un kultūru. Tādēļ mūsu valsts aktīvi palīdz mazākumtautību skolām un nevalstiskajām organizācijām," sarunā apliecināja S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka Latvijā iespējams iegūt izglītību astoņu šeit dzīvojošu mazākumtautību valodās, tostarp arī ukraiņu valodā.

Vēstnieks augstu novērtēja Latvijas sniegto atbalstu ukraiņu diasporai, uzsverot, ka mūsu valstī izveidota sekmīga mazākumtautību atbalsta politika. Viņš atzīmēja, ka visā pasaulē ir ļoti maz ukraiņu skolu, ko finansē no valsts budžeta. Tomēr Latvijā tāda ir, un Rīgas Ukraiņu vidusskola bieži tiek minēta kā labs piemērs. "Jūs esat radījuši labus apstākļus, lai Latvijas ukraiņi varētu augt par labiem Latvijas pilsoņiem, vienlaikus saglabājot savu nacionālo valodu un kultūru," teica vēstnieks.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, Saeimas priekšsēdētāja tās raksturoja kā ciešas un aktīvas, ar labu izaugsmes potenciālu, it īpaši ekonomikā. "Aktīvais politiskais dialogs un plašā līgumtiesiskā bāze rada nepieciešamos priekšnoteikumus vēl ciešākai sadarbībai arī ekonomikā," atzīmēja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja arī apliecināja Latvijas gatavību dalīties pieredzē par reformām, kas veiktas, mūsu valstij iestājoties Eiropas Savienībā (ES). Savukārt vēstnieks augstu novērtēja Latvijas līdz šim jau sniegto atbalstu Ukrainai, veidojot ciešākas attiecības ar ES.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Ukrainas parlamentārā sadarbība. Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmību valstu divpusējo attiecību veidošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!