• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas vēstnieces atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 17.maijā tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aiši Aihanu Asju, kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Pateicoties vēstniecei par Latvijā paveikto, S.Āboltiņa pauda gandarījumu, ka Latvijai un Turcijai izveidojušās labas attiecības visās jomās. Viņa atzīmēja īpaši valstu parlamentu auglīgo sadarbību, ko lieliski raksturo vēstnieces kadences laikā organizētā Turcijas parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra vēstnieces aktīvo darbību abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanā, kā vienu no redzamākajām idejām minot Turcijas piesaistīšanu konteinervilciena "Zurb" projektam, kas veicinātu kravu plūsmu starp Turciju un Skandināvijas reģionu cauri Baltijas valstu teritorijai.

A.A.Asja apliecināja, ka Turcija redz Latviju kā stratēģisku partneri transporta un loģistikas jomā, un izklāstīja ieceri attīstīt alternatīvu transporta koridoru, kas pāri Melnajai jūrai un cauri Ukrainai, Baltkrievijai un Latvijas ostām nodrošinātu Turcijas preču piegādi Skandināvijas reģionam. Viņa arī uzsvēra Inčukalna pazemes gāzes krātuves stratēģisko nozīmi.

Tāpat vēstniece norādīja, ka viņas valsts augstu vērtē Latvijas konsekventi pausto atbalstu Turcijas eirointegrācijas procesam.

Vēstniece sacīja, ka salīdzinoši neilgajā laikā, kopš strādā Latvijā, ir līdz sirds dziļumiem iemīlējusi mūsu valsti, tās ļaudis un kultūru, un tā uz mūžu paliks siltā atmiņā. Viņa atzina, ka Latvijā tiek radīti patiesi spēcīgi un oriģināli mākslas darbi, kā piemēru minot režisora Alvja Hermaņa teātra uzvedumus.

A.A.Asja bija otrā Latvijā rezidējošā Turcijas vēstniece, kura darbu Rīgā sāka 2010.gada janvārī. Pirms tam bijusi Turcijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Luksemburgā, strādājusi Turcijas pārstāvniecībās NATO, Vīnē, Belgradā, Damaskā un Frankfurtē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!