• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumos, kas regulē maksājuma pakalpojumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas neatkarības de facto atzīšanas svētku oficiālo logo

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumos, kas regulē maksājuma pakalpojumus

Saeima 12.maijā pieņēma grozījumus likumu paketē, kas maksājumu komersantiem paredz pienākumu sniegt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) informāciju par juridisko personu – Latvijas rezidentu un nerezidentu – atvērtajiem un slēgtajiem maksājumu kontiem.

Līdz šim tikai kredītiestādēm bija noteikts pienākums sniegt šo informāciju VID. Lai nodrošinātu efektīvāku nodokļu administrēšanu, arī maksājumu pakalpojumu sniedzējiem būs jāinformē VID par juridisko personu atvērtajiem un slēgtajiem maksājumu kontiem, norāda likumprojekta autori.

Savukārt VID būs tiesības uzdot par pienākumu ne tikai kredītiestādēm, bet arī maksājumu pakalpojumu sniedzējiem apturēt juridisko personu norēķinu operācijas, ja šīs personas slēpj ienākumus, laikus neiesniedz finanšu dokumentāciju, nepakļaujas audita veikšanai vai kā citādi nepilda saistības ar nodokļu administrāciju.

Grozījumi veikti Maksājumu pakalpojumu likumā, likumā "Par nodokļiem un nodevām" un likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu".

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!