• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1999., Nr. 92/95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-305

Par bezpeļņas organizācijas valsts SIA "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" dibināšanas un darbības likumību, pareizību un lietderību

Vēl šajā numurā

24.03.1999., Nr. 92/95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta

16. marta sēdē

Akceptēti noteikumi "Dzelzceļa administrācijas nolikums". Dzelzceļa administrācija ir valsts civiliestāde, kas darbojas Satiksmes ministrijas pārraudzībā un realizē valsts pārvaldi dzelzceļa jomā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 2.jūnija rīkojumā Nr.285 "Par Peldvietu un jahtu ostu atbilstības novērtējuma komisiju". Grozījumi izdarīti, lai papildinātu komisijas sastāvu sakarā ar izmaiņām Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadībā un Civilaizsardzības likumā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.351 "Tabakas un tabakas izstrādājumu aprites noteikumi ". Grozījumi sakārtos licences saņemšanas kārtību.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 18.augusta noteikumos Nr.312 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra – izvešana pārstrādei" un Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija noteikumos Nr.254 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra – ievešana pārstrādei muitas kontrolē".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem — ārvalstu neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 7.jūlija noteikumos Nr.240 "Noteikumi par lauksaimniecības statūtsabiedrību likvidācijas pabeigšanu un nodokļu parādu dzēšanu". Grozījumi akceptēti, lai saskaņotu noteikumus ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem.

Valdība akceptēja noteikumus "Par Ministru kabineta 1995.gada 29.augusta noteikumu Nr.263 "Noteikumi par kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekami maksājumi par iedzīvotajiem sniegtajiem komunālajiem pakalpojumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izmaksājama izdienas pensija Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm". Noteikumi paredz, ka izdevumus, kas saistīti ar izdienas pensijas un izdienas pensijas daļas izmaksu, sedz Iekšlietu ministrija no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, kas saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirti šim mērķim.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra". Valsts nodeva par informācijas saņemšanu ir pieci lati. Tā maksājama par atkārtotu informācijas saņemšanu viena kalendārā gada laikā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārzemēs 1999.gadā". Tas paredz, ka Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības piedalīsies 14 kopējās militārās mācībās ārzemēs. Paredzēts piedalīties: Co–operative Baltic Eye 99; Co–operative Bear 99; Co–operative Best Effort 99; Co–operative Venture 99; Amber Sea 99; Baltic Hope 99; Baltic Triangle 99; BALTOPS 99; Open Spirit 99; Partner Challenge 99; SAREX 99; PASS EX ar Atlantijas pastāvīgo Jūras spēku vienību (STANAVFORLANT); MCOPLIT 99 ; Baltijas bataljona pirmsmisijas mācībās.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izbeidzama Latvijas PSR normatīvo aktu piemērošana". Ar 2000.janvāri Latvijas Republikā nav piemērojami tie normatīva rakstura akti, ko izdevušas Latvijas PSR valsts pārvaldes institūcijas: Latvijas PSR Ministru padomes lēmumi, instrukcijas, rīkojumi; Latvijas PSR ministriju un resoru instrukcijas, nolikumi, metodiskie norādījumi un citi akti, kas apstiprināti ar attiecīgā ministra vai resora vadītāja pavēli vai rīkojumu; citu Latvijas PSR valsts pārvaldes institūciju izdotie akti. Latvijas PSR standarti, darba aizsardzības normatīvi, būvnormatīvi un citi normatīvtehniskie akti izskatāmi likumos noteiktajās institūcijās, un turpmāk piemērojamie Latvijas PSR aktu saraksti līdz 1999.gada 31.decembrim publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Par spēku zaudējušu atzīts Ministru padomes 1992.gada 14.augusta lēmums nr.337 "Par standartu, tehnisko normatīvu un noteikumu piemērošanu Latvijas Republikā" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 42./43.nr.).

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 174 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 24 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra noteikumos Nr.486 "Noteikumi par 1999.gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamiem plānotajiem vecuma pensijas izmaksas laikposmiem". Grozījums nepieciešams, lai novērstu redakcionāla rakstura nepilnības.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām". Grozījumi likumā nepieciešami, lai kaitējuma atlīdzības izmaksāšanu veiktu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras starpniecību — darba devējs regulāri kaitējuma atlīdzības apmēru pārskaita valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā, bet aģentūra kaitējuma atlīdzību izmaksās darbiniekam. Tiks panākta katra atsevišķa gadījuma uzskaite un izmaksu kontrole. Šis mehānisms dos iespēju izvērtēt tiesā katru kaitējuma atlīdzības neizmaksāšanas gadījumu.

Akceptēti "Noteikumi par patentu un zinātības ( know–how ) licences līgumu atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma".

Valdība akceptēja noteikumus "Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai". Apstiprinātas 14 nacionālās programmas un to vadītāji.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par I.Vēliņu". Ievērojot ekonomikas ministra Aināra Šlesera ieteikumu, Inese Vēliņa apstiprināta Valsts metroloģiskās inspekcijas priekšnieces amatā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas delegāciju Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku ikgadējā sanāksmē Londonā". Par delegācijas vadītāju apstiprināts īpašo uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām institūcijām, Latvijas Republikas pilnvarotais Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā Roberts Zīle.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju intelektuālā īpašuma aizsardzībā. Tieslietu ministrijai uzdots nedēļas laikā iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidi konceptuāla jautājuma par valsts institūciju darbību intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā sagatavošanai.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par likuma "Grozījumi likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" Pārejas noteikuma izpildi. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt likuma "Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" Pārejas noteikumā minētā ziņojuma projektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 6.aprīlī.

Pieņemta zināšanai informācija par akcīzes nodokļa ieņēmumiem.

Akceptēts iesniegtais iekšējā audita sistēmas izveides koncepcijas projekts, kas paredz ieviest decentralizētu (divu līmeņu) iekšējā audita sistēmu valsts pārvaldē. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 15.maijam iesniegt Ministru kabinetā koncepcijas īstenošanai nepieciešamo normatīvo aktu projektus.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas valdības un Beniluksa valstu valdību līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām".

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā aprēķināmi tiesu izpildītāju ceļa izdevumi, ekspertam izmaksājamā summa, maksa par parādnieka mantas glabāšanu un pārvadāšanu un nosakāma atlīdzības takse par sprieduma izpildi".

Valdība akceptēja rīkojumu" Par maksātnespējīgās akciju sabiedrības "Dauer" bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanai". Tam paredzēti 1 523 417 lati.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!