• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību iesaisti veselības aprūpes jautājumu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību iesaisti veselības aprūpes jautājumu risināšanā

"Pašvaldību lielāka organizatoriska piedalīšanās veselības aprūpes jautājumu risināšanā, pirmkārt, ir ieguvums vietējiem iedzīvotājiem, tādēļ ir apsveicami, ka pašvaldību vadība arvien vairāk tajā iesaistās," norādīja veselības ministrs Juris Bārzdiņš pēc tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienības Veselības grupas pārstāvjiem. "Pašvaldību pretimnākšana, piemēram, piemērojot nomas maksas atlaides ārstu praksēm, kas sniedz valsts apmaksāto veselības aprūpi pašvaldības īpašumā esošās telpās, ir pamatots arguments, lai no attiecīgajām praksēm prasītu pacientiem pieejamāku un labāku aprūpi."

Veselības ministrs uzsvēra, ka jau šobrīd daudzas pašvaldības aktīvi cenšas iesaistīties veselības aprūpes jautājumu risināšanā, piemērojot atlaides vai pilnībā atbrīvojot ārstniecības iestādes un ģimenes ārstu prakses no nomas maksas par telpām. Šajā sakarā īpaši pozitīvi vērtējams ir Rīgas domes saistošo noteikumu projekts, kas paredz no 2012.gada piemērot nomas maksas atlaides līdz pat 100% tām ārstu praksēm un ārstniecības iestādēm (gan pašvaldības, gan privātajām), kas sniedz valsts apmaksātu veselības aprūpi.

Veselības ministrs jau iepriekš ir norādījis uz pašvaldību nozīmīgo lomu veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā, jo tieši pašvaldību pārstāvji vislabāk pārzina situāciju savās teritorijās, kā arī iedzīvotāju reālās vajadzības.

Šobrīd Veselības ministrijā kopīgi ar ģimenes ārstu, pašvaldību un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem tiek strādāts pie priekšlikumiem pašvaldību lomas stiprināšanai primārajā veselības aprūpē un veselības veicināšanā.

 

Oskars Šneiders, VM preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!