• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par dzimumnoziedznieku efektīvāku uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2011., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par kultūras un radošumu ekonomikas attīstībā

Vēl šajā numurā

24.05.2011., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par dzimumnoziedznieku efektīvāku uzraudzību

Lai nodrošinātu efektīvāku bērnu aizsardzību pret dzimumnoziedzniekiem, Iekšlietu ministrija (IeM) ir paplašinājusi pieeju par dzimumnoziegumiem sodītu personu reģistram. Tāda būs, piemēram, patruļpolicijas un ceļu policijas darbiniekiem, kuru uzdevums ir veikt preventīvus pasākumus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece atzīst, ka šī sistēma ir izveidota, lai uzlabotu informācijas apriti starp kompetentajām institūcijām un amatpersonām, un ļaus veikt efektīvus prevencijas pasākumus pret īpašu riska grupu, tas ir, personām, kurām ir piemērots papildu sods – policijas kontrole.

IeM Informācijas centra priekšnieks Jānis Rītiņš norāda, ka no 10.maija Valsts policijai ir pieejama pilnveidota mobilās aplikācijas programmatūra un informācijas sistēma sniedz informāciju par šādām personu uzskaites kategorijām: Persona nodota policijas kontrolē, Nodots policijas uzraudzībā, No kriminālatbildības nosacīti atbrīvota persona un Notiesāta nosacīti ar pārbaudes laiku, personām noteiktie ierobežojumi un Krimināllikuma panti, pēc kuriem personas notiesātas. "Esam gandarīti, ka ar savu tehnoloģiju palīdzību varam dot ieguldījumu dzimumnoziegumu prevencijā," norāda J.Rītiņš.

Savukārt Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns informē, ka pieeja minētajai informācijai, konstatējot, ka persona ir tikusi sodīta par dzimumnoziegumiem vai tai ir piemērots papildu sods – policijas kontrole, ļaus policijas darbiniekiem operatīvi reaģēt, izvērtējot konkrēto situāciju un tās apstākļus.

"Izveidotā sistēma sniedz policijai iespēju novērst iespējamu jaunu noziedzīgu nodarījumu, kas vērsts pret visneaizsargāto no sabiedrības daļāmbērniem," pauž G.Marķitāns.

Valsts policijas darbinieks, konstatējot, ka personas, kura sodīta par dzimumnoziegumiem, transportlīdzeklī atrodas nepilngadīga persona, piemēram, noskaidros iemeslus, kādēļ nepilngadīgā persona atrodas šajā transportlīdzeklī, kur dodas, kur ir vecāki, kā arī citu informāciju, kas ir būtiska, lai novērstu iespējamu jaunu noziedzīgu nodarījumu. Papildus policijas darbinieks varēs konstatēt, vai persona, kura sodīta par dzimumnoziegumiem, nepārkāpj tai noteiktos ierobežojumus vai pienākumus, piemēram, aizliegumu uzturēties noteiktās sabiedriskās vietās u.c.

 

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!