• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Divatā ar savu dziļu sapni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1999., Nr. 92/95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divatā ar savu dziļu sapni (turpinājums)

Vēl šajā numurā

24.03.1999., Nr. 92/95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godadienas

Divatā ar savu dziļu sapni

Nacionālā teātra aktierim un režisoram, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekam Alfredam Jaunušanam šodien — 80

J1.JPG (27861 BYTES)

Jubilejas sarīkojumā šovakar priekškars atkal vērsies Kohouta mazliet smeldzīgajai drāmai "Māja Prāgā, paredzēta nojaukšanai". Tas ir Alfreda Jaunušana jaunākais režijas darbs, kas jau iemantojis skatītāju atsaucību. Režisors par to ir ļoti gandarīts, jo viņš šajā izrādē centies rādīt dzīvi kā tādu, akcentēt autora sirsnību, cilvēcību, lai uz skatuves būtu cilvēki ar saviem sapņiem un cerībām, ar cenšanos kļūt labākiem.

"Saprast citam citu, vienalga — dzīvu vai mirušu" — šo domu režisors licis izrādes centrā. Jo tā ir viņa pārliecība — saprast citam citu arī ir tas svarīgākais.

Pie Nacionālā teātra saimes galda, kas teātra astoņdesmitgades dienās aicināja kopā aktierus, režisorus un skatītājus, arī Alfreds Jaunušans atskatījās uz savu dzīvi teātrī. Viņam bijis lemts piedzimt vienā gadā ar savu teātri un kļūt par daļu no tā. Garš lomu saraksts no "Skroderdienu" Rūda līdz Karandiševam un Moljēram, ilgus gadus teātra galvenais režisors, joprojām skatītāju gaidīts un sumināts aktieris lielākās un mazākās lomās un arī režisors.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!